283
Στιγμιότυπο από παλαιότερη διοργάνωση της εκδήλωσης στο Στέρτζις | Facebook

Πώς μια γιορτή μοτοσικλετιστών μπορεί να συνδέεται με 250.000 κρούσματα κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2020, 17:43
Στιγμιότυπο από παλαιότερη διοργάνωση της εκδήλωσης στο Στέρτζις
|Facebook

Πώς μια γιορτή μοτοσικλετιστών μπορεί να συνδέεται με 250.000 κρούσματα κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2020, 17:43

Αυτοί που οδηγούν μεγάλες μηχανές είναι άνθρωποι που δεν τρομάζουν με το παραμικρό – και δεν θα τρόμαζαν με τον κορονοϊό.

Παρά τις ανησυχίες των τοπικών Αρχών, χιλιάδες μοτοσικλετιστές από κάθε μεριά των ΗΠΑ και πολύ περισσότεροι θεατές μετέβησαν σε μια μικρή πόλη στη Νότια Ντακότα για την 80ή Παρέλαση Μοτοσικλετών Στέρτζις.

Κατά τη διάρκεια του δεκαήμερου φεστιβάλ, στα μέσα του Αυγούστου, συγκεντρώθηκαν πάνω από 400.000 άνθρωποι. Λίγοι φορούσαν μάσκα, χωρίς να λείπουν και αυτοί που ήταν κατά των μασκών και όσοι θεωρούν τον κορονοϊό μια απάτη.

Η εκδήλωση μπορεί να τελείωσε, αλλά τα προβλήματα άρχισαν αμέσως μετά, γιατί οι παριστάμενοι σχεδόν σίγουρα μετέφεραν στις εστίες τους τον κορονοϊό, γράφει η Telegraph. Οι περιπτώσεις υπερμετάδοσης, όπου πολλοί άνθρωποι συνωστίζονται σε μικρούς χώρους, δεν είναι σπάνιες ούτε πρωτοφανείς κατά την πανδημία του κορονοϊού. Είναι εξάλλου αυτό που φοβούνται περισσότερο οι επιστήμονες.

Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, με τους επιστήμονες να υπολογίζουν ότι μέχρι και 250.000 περιστατικά συνδέονται με τη γιορτή Στέρτζις. Δημοσίευση τεσσάρων επιστημόνων ανεβάζει το κόστος στη δημόσια υγεία από τη γιορτή στα 12 δισ. δολάρια!

Η επεξεργασία των δεδομένων από τα κινητά τηλέφωνα έδειξε ότι δεν υπήρξε τήρηση των αποστάσεων κατά τη διάρκεια της γιορτής. Πέρα μάλιστα από τους χιλιάδες επισκέπτες, πολλοί ντόπιοι αναμείχθηκαν με το πλήθος μένοντας μακριά από τις κατοικίες τους.

Μετά τη λήξη της γιορτής, τα κρούσματα, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, άρχισαν να αυξάνονται στη Νότια Ντακότα και αλλού. Οσες πολιτείες έστειλαν περισσότερους μοτοσικλετιστές, είχαν και τη μεγαλύτερη αύξηση, αν και η έλλειψη ιχνηλάτησης σε πολλές περιπτώσεις δυσχεραίνει τον εντοπισμό.

Οπως εκτιμούν οι επιστήμονες, πάνω από 250.000 περιστατικά που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ από 2 Αυγούστου ως τις 2 Σεπτεμβρίου οφείλονται στο Στέρτζις. Με άλλα λόγια, μία στις πέντε περιπτώσεις σε όλη τη χώρα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...