430
Αστυνομικός έξω από την κατοικία στον Χολαργό όπου βρέθηκαν τα όπλα | Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πώς η Αντιτρομοκρατική έφτασε στα ίχνη των τριών συλληφθέντων – Καταζητείται αντιεξουσιαστής

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2019, 17:21
Αστυνομικός έξω από την κατοικία στον Χολαργό όπου βρέθηκαν τα όπλα
|Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πώς η Αντιτρομοκρατική έφτασε στα ίχνη των τριών συλληφθέντων – Καταζητείται αντιεξουσιαστής

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2019, 17:21

Υπό παρακολούθηση εδώ και καιρό ήταν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που διερευνάται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και κατέληξε στη σύλληψη τριών ατόμων και την κατάσχεση οπλισμού.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, οι αστυνομικοί είχαν σε στενό κλοιό τον 46χρονο που αναζητείται και τον 41χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2010 για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», αλλά αποφυλακίστηκε με όρους στις 12 Φεβρουαρίου 2018, με τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Ο 46χρονος ήταν μεταξύ των συντελεστών της κατάληψης «Γκάρε» στην οδό Καλλιδρομίου, η οποία εκκενώθηκε από την Αστυνομία στις 26 Αυγούστου 2019. Οι αστυνομικές πηγές επιμένουν ότι η επιχείρηση της αστυνομίας στην «Γκάρε» δεν ήταν τυχαία. Ο καταζητούμενος ήταν ήδη στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής, ενώ επίσης φέρεται και ως πρωταγωνιστής σε επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια.

Η ένοπλη ληστεία που διέπραξαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, στις 21 Οκτωβρίου στον Χολαργό, απλώς επιβεβαίωσε και εργαστηριακά, ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε εκεί ήταν το ίδιο με το όπλο της οργάνωσης. Το ίδιο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί τρεις φορές κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας, έναν από τους συνήθεις στόχους των αντιεξουσιαστών.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον εντοπισμό και την σύλληψη του 46χρονου, καθώς τα στοιχεία που έχουν αναφέρουν ότι κατά την ληστεία το όπλο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεται ιατρική φροντίδα.

Την ληστεία φέρονται ότι διέπραξαν ο 41χρονος παλιός γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής, μαζί με τον 46χρονο.

Ο δεύτερος από τους συλληφθέντες, 45 ετών, δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν, ωστόσο στο σπίτι που διέμενε, στην οδό 17ης Νοέμβρη 57 στο Χολαργό, βρέθηκαν όλα τα όπλα που κατασχέθηκαν.

Στις έρευνες εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων: πέντε Καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο, ζελατινοδυναμίτιδα, δύο πυροβόλα πιστόλια, τέσσερις χειροβομβίδες δακρυγόνου CS, πολλοί πυροκροτητές και τρία σώματα χειροβομβίδας.

Αρμόδιοι παράγοντες ανέφεραν στο ΑΠΕ, ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι ο οπλισμός είχε μεταφερθεί στο σπίτι του 45χρονου τον τελευταίο καιρό, από γιάφκα της οργάνωσης στην Κυψέλη, την οποία άδειασαν και καθάρισαν, καθώς δεν έχει βρεθεί τίποτα μέχρι στιγμής.

Η 39χρονη γυναίκα, όπως έγινε γνωστό, είναι σύντροφος του 46χρονου καταζητούμενου και συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στο σπίτι τους βρέθηκαν μαχαίρια και άλλα συναφή που εμπίπτουν στον συγκεκριμένο νόμο.

Τα 15 άτομα, που προσήχθησαν, συνεχίζουν να εξετάζονται στην Αντιτρομοκρατική, προκειμένου να διαπιστωθεί αν γνώριζαν, και σε ποιο βαθμό, τη δράση της οργάνωσης ή παρείχαν κάλυψη με οποιονδήποτε τρόπο στους άμεσα εμπλεκόμενους, οπότε ενδέχεται κάποιες από τις προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.