Η αντιπρόεδρος της σουηδικής κυβέρνησης Ιζαμπέλα Λέβιν στήνει τη... γυναικεία απάντησή της στη φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ | Twitter/IsabellaLovin
Επικαιρότητα

H αντιπρόεδρος της Σουηδίας… τρολάρει τον Τραμπ

Η Ιζαμπέλα Λέβιν φωτογραφήθηκε να υπογράφει με ύφος... Τραμπ ένα νομοσχέδιο περιστοιχισμένη αποκλειστικά από γυναίκες συνεργάτιδές της. Απαντούσε στην ανδροκρατούμενη φωτογραφία του προέδρου των ΗΠΑ, όπου υπογράφει διάταγμα για τις αμβλώσεις χωρίς ούτε μία γυναίκα δίπλα του
Protagon Team

Η αντιπρόεδρος της σουηδικής κυβέρνησης και υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, Ιζαμπέλα Λέβιν, έκανε ίσως το πιο εύστοχο σχόλιο -και με ιδιαίτερο συμβολισμό- για τη φωτογραφία του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου και τον δείχνει, περιστοιχισμένος αποκλειστικά από άνδρες, να υπογράφει το διάταγμά του για τις αμβλώσεις.

Η φωτογραφία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, κυρίως λόγω του υπεροπτικού του ύφους, ενώ πολλοί επεσήμαναν ότι καμία γυναίκα δεν συμμετείχε στην απόφαση, παρότι αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες των ΗΠΑ!

Η Λέβιν επέλεξε να σκηνοθετήσει την υπογραφή ενός νομοσχεδίου για το Κλίμα με όμοιο τρόπο: τοποθέτησε επτά κυρίες στο πλάι της, η μία εκ των οποίων είναι έγκυος, για να ανακοινώσει το νομοσχέδιο.

«Είμαστε μια φεμινιστική κυβέρνηση, αυτό δείχνει η φωτογραφία. Σε τελευταία ανάλυση, επαφίεται σε αυτόν που την κοιτάζει να την ερμηνεύσει», είπε η υπουργός μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο για τη φωτογραφία.

«Υπάρχει ένα παγκόσμιο αίτημα να βρεθεί ένας ηγέτης για το κλίμα. Θέλω να δείξω ότι η Σουηδία είναι έτοιμη να δώσει αυτή τη μάχη», πρόσθεσε δείχνοντας ακόμη ένα από τα χαρακτηριστικά που την διαχωρίζουν από τον Τραμπ, που εκφράζει σκεπτικισμό απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Η Λέβιν ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Facebook και στο Twitter τη φωτογραφία στην οποία υπογράφει με ύφος… α λα Τραμπ.

Για τους παρατηρητικούς, οι αναλογίες με την πόζα του πλανητάρχη που υπογράφει το διάταγμα είναι ουκ ολίγες και ο εντοπισμός τους αρκετά διασκεδαστικός.