264
Αυτή είναι η σχεδία όπως εντοπίστηκε στην Ιρλανδία | theguardian.com

Πώς έφτασε αυτή η ξύλινη σχεδία στην Ιρλανδία;

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 11:13
Αυτή είναι η σχεδία όπως εντοπίστηκε στην Ιρλανδία
|theguardian.com

Πώς έφτασε αυτή η ξύλινη σχεδία στην Ιρλανδία;

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 11:13

Μία σχεδία-σπίτι, άδεια από ανθρώπους, έφτασε πριν από τρία χρόνια στις ακτές της Ιρλανδίας. Πώς και γιατί αυτή η μυστηριώδης κατασκευή ξεβράστηκε εκεί; Και ποιος είναι ο Ρικ Σμολ το όνομα του οποίου σχετιζόταν με τη σχεδία;

Το μυστήριο λύθηκε μόλις προ ημερών.

Η σχεδία, μήκους έξι μέτρων από ξύλο και πλαστικό, με ηλιακά πάνελ, εντοπίστηκε στο Μπελμούλετ τον Νοέμβριο του 2016.

Στο εσωτερικό εντοπίστηκε ένα μήνυμα που έγραφε: «Εγώ, ο Ρικ Σμολ, δωρίζω αυτό το σκάφος σε κάποιον νεαρό άστεγο, με σκοπό να του δώσω μία καλύτερη ζωή που επέλεξαν να μην του δώσουν στη Νέα Γη. Χωρίς ενοίκιο, χωρίς υποθήκη, χωρίς υδροηλεκτρική ενέργεια».

Να λοιπόν μια ένδειξη, η αναφορά στη Νέα Γη του Καναδά. Και άλλη μία για τον Σμολ. Είναι καναδός περιβαλλοντολόγος που είχε κατασκευάσει μεταξύ άλλων τρίκυκλα τα οποία κινούνται με ηλιακή ενέργεια. Ωστόσο δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί ενώ, όπως γράφει ο Guardian, δεν ήταν σαφές ποια ήταν η σχέση του με τη σχεδία.

Τον εντόπισε τελικά ο καναδικός σταθμός CTV στο Βανκούβερ.

Ο 62χρονος Καναδός είπε ότι έφτιαξε ο ίδιος τη σχεδία το 2016 και σχεδίαζε να πλεύσει από τη Νέα Γη προς τον Αρκτικό Κύκλο για να ευαισθητοποιήσει τη κοινή γνώμη για το λιώσιμο των πάγων και την κλιματική κρίση.

Ωστόσο δεν κατάφερε να βρει κινητήρα και έτσι δώρισε τη σχεδία. Πάντως ο Σμολ είπε ότι δεν έχει ιδέα πώς κατέληξε η σχεδία στη θάλασσα. Είναι όμως περήφανος που άντεξε σχεδόν άθικτη ένα θαλάσσιο ταξίδι 2.500 χιλιομέτρων. «Δεν βούλιαξε, άρα θα έκανα καλή δουλειά», είπε.

Η σχεδία εκτίθεται πλέον στην κομητεία όπου βρέθηκε στην Ιρλανδία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...