409
Ο Ρόμεο και η Παουλίνε και στη μέση ο Αρμιν Λάσετ | YouTube

Πώς δύο παιδιά στρίμωξαν με τις ερωτήσεις τους τον Αρμιν Λάσετ

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 18:43
Ο Ρόμεο και η Παουλίνε και στη μέση ο Αρμιν Λάσετ
|YouTube

Πώς δύο παιδιά στρίμωξαν με τις ερωτήσεις τους τον Αρμιν Λάσετ

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 18:43

Δεν έχει και τη φήμη του πιο ανοικτού πολιτικού ο Αρμιν Λάσετ, ο υποψήφιος του CDU για την καγκελαρία, μπροστά όμως σε δύο παιδιά και στις εύστοχες ερωτήσεις τους μάλλον δεν πέρασε και πολύ καλά.

Μπορεί να μην βόλευε και το σκηνικό: ο Λάσετ καθόταν σε ένα σκαμπό μέσα σε μια σκηνή. Καμία σχέση με τα στούντιο, ούτε καν με την εξέδρα των προεκλογικών εκδηλώσεων.

Ο υποψήφιος διάδοχος της καγκελαρίου Μέρκελ, χωρίς να έχει με το μέρος του τις δημοσκοπήσεις, απάντησε αυτή την εβδομάδα στις ερωτήσεις της Παουλίνε και του Ρόμεο, δύο 11χρονων μαθητών.

Τον ρώτησαν, μεταξύ άλλων, γιατί γελούσε κατά την επίσκεψή του στους πλημμυροπαθείς, δύο ημέρες μετά την καταστροφή που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 150 ανθρώπους. Παραδέχτηκε ευθαρσώς ότι «ήταν απλά μια ανοησία», η οποία (δεν το είπε και αυτό) του στοίχισε προεκλογικά πολύ.

Εκεί που πιέστηκε, γράφουν οι Times, ήταν για τον Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, που επέκρινε την μεταναστευτική πολιτική της Μέρκελ. Ο Ρόμεο ρώτησε τον Λάσετ αν ο Μάασεν είναι ακροδεξιός. «Τον γνωρίζεις;» απάντησε ο Λάσετ και όταν ο Ρόμεο του είπε «ναι» ο Λάσετ απάντησε ξανά με ερώτηση: «Γιατί είναι ακροδεξιός;».

«Εγώ ρωτάω εσάς», ανταπάντησε ο Ρομέο και η Παουλίνε επενέβη: «Τι σας αρέσει σε αυτόν;»

Ο εμφανώς ανυπόμονος Λάσετ απάντησε: «Γιατί να υπάρχει κάτι καλό για αυτόν; Εδώ θέλουμε να συζητήσουμε, δεν κάνουμε διαφήμιση στον κ. Μάασεν, που δεν τον γνωρίζετε».

Ο Λάσετ έδειχνε να ανυπομονεί να τελειώσει όλο αυτό. Υπήρχαν όμως και πιο δύσκολες ερωτήσεις. Γιατί είναι κατά του γάμου ομοφύλων ανδρών; Αν και ο Λάσετ αρνήθηκε ότι το έχει πει, ο Ρόμεο του έφερε παραδείγματα από συνεντεύξεις, ακόμη και στο Spiegel. Αλλά και πάλι ο Λάσετ δεν έδωσε ευθεία απάντηση.

Ο Ρόμεο και η Παουλίνε είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και με τον υποψήφιο του SPD, Ολαφ Σολτς, ο οποίος έδειξε να σέβεται περισσότερο τα παιδιά, να είναι πιο άνετος και να τα παίρνει περισσότερο στα σοβαρά. Εδειξε όμως να «κολλάει» όταν ρωτήθηκε «ποιος είναι πιο έξυπνος, η Μέρκελ ή ο Λάσετ;»

Ο Σολτς, αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών, υφιστάμενος δηλαδή της Μέρκελ, ήταν διπλωματικός: «Γνωρίζω καλά και για πολύ καιρό την κυρία Μέρκελ και είναι πολύ έξυπνη».

Εκ των υστέρων, γράφουν οι Times, ο Λάσετ τα έβαλε με τον τον τηλεοπτικό σταθμό που έδωσε στα παιδιά δύσκολες ερωτήσεις που τον έκαναν να δείχνει σαρκαστικός. Υπονόησε ότι οι παραγωγοί ψιθύριζαν στο αφτί των παιδιών τα ερωτήματα. «Μου αρέσει να μιλάω στα παιδιά, αλλά τα παιδιά δεν μιλούν έτσι», είπε την Πέμπτη σε προεκλογική εκδήλωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...