416
Στο περιθώριο της απάντησής της, η σπουδαία ακαδημαϊκός ενδιαφέρθηκε να μάθει για τις εξελίξεις στο πεδίο της Δικαιοσύνης με τις αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου | φωτ. αρχείου

Πώς απάντησε η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ στον Πολάκη

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2019, 16:07
Στο περιθώριο της απάντησής της, η σπουδαία ακαδημαϊκός ενδιαφέρθηκε να μάθει για τις εξελίξεις στο πεδίο της Δικαιοσύνης με τις αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου
|φωτ. αρχείου

Πώς απάντησε η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ στον Πολάκη

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2019, 16:07

Με την παράθεση μίας συνομιλίας της με τον Αριστοτέλη Ωνάση, επέλεξε να απαντήσει στο υβρεολόγιο του Παύλου Πολάκη εναντίον της, η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ.

«Σήμερα έμαθα ότι με βρίζει ο Παύλος Πολάκης. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς μου προσάπτει. Δεν έχω ψηφίσει ούτε μια φορά στην Ελλάδα, δεν έχω πάρει ούτε μια δραχμή από το ελληνικό Δημόσιο… Αλλά σκεφτείτε να μη με έβριζε – θα αυτοκτονούσα», είπε γελώντας σε αποκλειστική της δήλωση στην «Καθημερινή».

«Από τη μία πλευρά μού επιτίθεται η Χρυσή Αυγή και από την άλλη ο Πολάκης. Είναι, λοιπόν, βέβαιο ότι έχω δίκιο», συμπληρώνει η σπουδαία ακαδημαϊκός -και πρώτη γυναίκα πρύτανης του περίφημου Πανεπιστημίου της Σορβόνης- η οποία αφιερώνει μία ακόμη φράση της απάντησής της στον «μόνο Πολάκη» που θέλει να ξέρει…

Ακολουθεί η απάντηση της  κυρίας Αρβελέρ στον αυστηρό κριτή των πάντων, αψύ Σφακιανό, Παύλο Πολάκη:

«Όταν ήμουν πολύ νέα, μικρό κορίτσι ακόμα, έτυχε να συναντήσω τον Αριστοτέλη Ωνάση και να συνομιλήσω μαζί του. “Εσύ παιδί μου, φαίνεται πως κάτι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις. Μια συμβουλή θα σου δώσω μόνο: είτε καλό πουν για σένα είτε κακό, μην απαντήσεις ποτέ, μην κάνεις αυτό το σφάλμα”, μου είπε.

Από την Κυριακή το πρωί που κυκλοφόρησε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με τη συνέντευξή μου δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα τηλεφωνήματα έχω δεχθεί, από Έλληνες και Γάλλους, από γνωστούς και αγνώστους.

Σήμερα έμαθα ότι με βρίζει ο Παύλος Πολάκης. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς μου προσάπτει. Δεν έχω ψηφίσει ούτε μια φορά στην Ελλάδα, δεν έχω πάρει ούτε μια δραχμή από το ελληνικό Δημόσιο, ζω χάρη σε ό,τι έχω δημιουργήσει στη Γαλλία. Δεν θα σχολιάσω την ανάρτησή του. Αλλά σκεφτείτε να μη με έβριζε – θα αυτοκτονούσα! (Γελάει) Ένα μόνο θα σας αναφέρω: από τη μια πλευρά μου επιτίθεται η Χρυσή Αυγή και από την άλλη ο Πολάκης. Είναι, λοιπόν, βέβαιο ότι έχω δίκιο.

Και κάτι ακόμα: ο μόνος Πολάκης που θέλω να ξέρω είναι ο Γεώργιος Πολάκης, ένας από τους σημαντικότερους αγιογράφους μας, μαζί με τον Γεώργιο Κλώντζα…»

Στο περιθώριο της απάντησής της, η κυρία Αρβελέρ έδειξε να την ενδιαφέρουν τα πιο σημαντικά, όπως για παράδειγμα οι εξελίξεις στο πεδίο της Δικαιοσύνης, μετά τη σπουδή που επέδειξε τελευταία η κυβέρνηση Τσίπρα με τις αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου.

«Θα υπογράψει τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Σχέδιο Διατάγματος για την ηγεσία του Αρείου Πάγου; Τι πληροφορίες έχετε;»  ρώτησε. Γιατί «αν υπογράψει, κάηκε για πάντα. Θα είναι τεράστιο λάθος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αλλά εδώ υπέγραψε για το δημοψήφισμα…» συμπλήρωσε με νόημα η 92χρονη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF.