371
Ο πιο άνετος ήταν πάντως ο πρόεδρος... | Kensington Palace

«Πώς αισθάνθηκες όταν έφυγες;»: Ο Χάρι «ανακρίνει» τον Ομπάμα στο BBC

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 17:05
Ο πιο άνετος ήταν πάντως ο πρόεδρος...
|Kensington Palace

«Πώς αισθάνθηκες όταν έφυγες;»: Ο Χάρι «ανακρίνει» τον Ομπάμα στο BBC

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 17:05

Πρίγκιπας, αξιωματικός, μέλλων σύζυγος και πλέον δημοσιογράφος είναι ο Χάρι, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο στον κλάδο με ένα πολύ βαρύ όνομα για την πρώτη συνέντευξη, τον Μπαράκ Ομπάμα!

Η συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι με τον καλεσμένο του θα μεταδοθεί την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στην πρωινή εκπομπή «Today» από το BBC Radio 4.

Είχε ληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Τορόντο κατά τη διάρκεια των αγώνων Invictus, στους οποίους παίρνουν μέρος πρώην μέλη των ενόπλων δυνάμεων που τραυματίστηκαν και έμειναν ανάπηρα κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Τα ερωτήματα του Χάρι δεν διακρίνονται για τη δημοσιογραφική τους πρωτοτυπία, είναι πάντως αρχή και θα μπορούσε να βελτιωθεί.

Ρωτά λοιπόν τον Μπαράκ Ομπάμα, μεταξύ άλλων, για τις αναμνήσεις του από την τελευταία ημέρα της θητείας του, το έργο του με το Ιδρυμα Ομπάμα στο οποίο έχει επικεντρώσει τη δράση του μετά την αποχώρηση από τον Λευκό Οίκο, αλλά και τις ελπίδες που τρέφει για το μέλλον.

Το Παλάτι από την πλευρά του ήταν περισσότερο τυπικό για το περιεχόμενο της κουβέντας των δύο ανδρών, οι οποίοι «θα επικεντρωθούν σε ένα κοινό τους ενδιαφέρον, το χτίσιμο πλατφορμών για την επόμενη γενιά των νέων ηγετών».

Φαίνεται μάλιστα, από μια πρόγευση που έδωσε στη δημοσιότητα το παλάτι του Κένσινγκτον, ότι ο χαλαρός Ομπάμα είναι αυτός που προσπαθεί να κάνει τον Χάρι να νιώσει πιο άνετα.

Κάνει μάλιστα και ένα αστείο: «Πρέπει να μιλάω με αγγλική προφορά;». «Όχι καθόλου», απαντά ο Χάρι..

Το 2017 ήταν μια χρονιά έντονης δημοσιότητας για τον πρίγκιπα που μίλησε εκτενώς και για πρώτη φορά για τον θάνατο της μητέρας του Νταϊάνα από τον οποίο συμπληρώθηκαν 20 χρόνια. Ανακοίνωσε ακόμη και τον γάμο του με την ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο.

Είχε πει ότι ο τρόπος του για να διαχειριστεί την απώλεια της μητέρας του είναι απλώς να την κρατήσει μακριά του. «Δέκα χρόνια που ήμουν στον στρατό έβαζα το κεφάλι μου στην άμμο και όλα ήταν ένας θόρυβος», είπε.

Ο πρίγκιπας και ο πρόεδρος είχαν γνωριστεί το 2014 στους πρώτους Αγώνες Invictus.

Πέρυσι ο Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ, λίγο πριν αρχίσει άλλη μία διοργάνωση, είχαν «προκαλέσει» τον πρίγκιπα να κάνει κάτι εντυπωσιακό. Και αυτός απάντησε με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσαν να ξεπεράσουν οι Ομπάμα: ανέβασε ένα βίντεο με τον ίδιο και τη γιαγιά του, την Ελισάβετ Β’.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...