268
Απεριόριστη θέα και πολυτέλεια σε ένα από τα ωραιότερα ακίνητα της Σιγκαπούρης | .

Πωλητήριο στο πιο ακριβό ρετιρέ της Σιγκαπούρης έβαλε ο μεγιστάνας Τζέιμς Ντάισον

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 13:12
Απεριόριστη θέα και πολυτέλεια σε ένα από τα ωραιότερα ακίνητα της Σιγκαπούρης
|.

Πωλητήριο στο πιο ακριβό ρετιρέ της Σιγκαπούρης έβαλε ο μεγιστάνας Τζέιμς Ντάισον

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 13:12

Δεν πρόλαβε καλά καλά να χαρεί ο βρετανός μεγιστάνας Τζέιμς Ντάισον το πανάκριβο ρετιρέ που αγόρασε στη Σιγκαπούρη και, έναν χρόνο από την αγορά του, δέχτηκε να το πουλήσει.

Ο σερ Ντάισον, ιδιοκτήτης της εταιρείας που κατασκευάζει τα γνωστά και στην Ελλάδα ηλεκτρικά είδη (σκούπες και άλλα), δέχτηκε μια προσφορά 62 εκατ. δολαρίων Σιγκαπούρης (περίπου 38,8 εκατ. ευρώ) από τον Ινδονήσιο Λίο Κόγκουν, μεγιστάνα με έδρα τις ΗΠΑ.

Από την πώληση δεν έβγαλε κέρδος ο Ντάισον, που είχε δαπανήσει 73,8 εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης για ένα από τα ακριβότερα ακίνητα της πόλης.

Φυσικά δεν μιλάμε για μια συνηθισμένη κατοικία – εκτείνεται εξάλλου σε σχεδόν 2.000 τετραγωνικά μέτρα, καθώς καταλαμβάνει τους τρεις τελευταίους ορόφους στον νεόδμητο Πύργο Γκουόκο, που έχει 64 πατώματα.

Διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια και απεριόριστη θέα στο λιμάνι και στο επιχειρηματικό κέντρο της πόλης. Εχει ακόμα πισίνα, υδρομασάζ και μπαρ, κάβα 600 μπουκαλιών και αποκλειστική υπηρεσία μπάτλερ.

Η αγορά της κατοικίας έγινε με αφορμή τη μετακίνηση της έδρας των επιχειρήσεων στη Σιγκαπούρη.

Θερμός υπέρμαχος του Brexit, ο Ντάισον είχε επικριθεί για αυτήν την απόφαση, η οποία, όπως ισχυρίστηκε η εταιρεία, δεν είχε καμία σχέση με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ ή άλλους φορολογικούς λόγους.

Στην ασιατική χώρα ο Ντάισον σχεδίαζε και την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά έκανε πίσω λόγω αμφιβολιών για την εμπορική βιωσιμότητα του σχεδίου, ανέφερε το BBC.

Καλού-κακού, η οικογένεια του Ντάισον έχει άλλη μια κατοικία στη Σιγκαπούρη, ένα μπανγκαλόου με αξία που φτάνει τα 50 εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...