213
Κωνσταντίνος και Μαρίκα Μητσοτάκη σε ένα αφιέρωμα στην παρουσίαση του βιβλίου «Συνταγές με Ιστορία» –πολλές από αυτές έγιναν στην κουζίνα της οικίας στη Γλυφάδα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πωλήθηκε η θρυλική οικία του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 10:11
Κωνσταντίνος και Μαρίκα Μητσοτάκη σε ένα αφιέρωμα στην παρουσίαση του βιβλίου «Συνταγές με Ιστορία» –πολλές από αυτές έγιναν στην κουζίνα της οικίας στη Γλυφάδα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πωλήθηκε η θρυλική οικία του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 10:11

Είναι το τέλος ενός μικρού αλλά πολύ ενδιαφέροντος κεφαλαίου της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας της χώρας. Και το τέλος ενός μεγάλου κεφαλαίου για την οικογένεια Μητσοτάκη. Η οικία του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα, ένα πολιτικό τοπόσημο, καθώς μεταξύ άλλων σε αυτό φιλοξενήθηκαν ξένοι ηγέτες όπως ο Χέλμουτ Κολ και η Μάργκαρετ Θάτσερ και συμφωνήθηκε η ιστορική συγκυβέρνηση του 1989 μεταξύ της ΝΔ και του τότε Συνασπισμού, δεν ανήκει πια στην οικογένεια.

Αυτό αποκάλυψε την Τρίτη το «Θεωρείο» της «Καθημερινής», γράφοντας ότι τα τέσσερα παιδιά του πρώην Πρωθυπουργού, η Ντόρα, η Κατερίνα, η Αλεξάνδρα και ο Κυριάκος, σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας, πήραν τη δύσκολη απόφαση να πουλήσουν το ιστορικό σπίτι των γονιών τους.

Εγραψε συγκεκριμένα η εφημερίδα:

«Μια μεγάλη και δύσκολη απόφαση έλαβαν τα τέσσερα παιδιά του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη. Η Ντόρα, η Κατερίνα, η Αλεξάνδρα και ο Κυριάκος, ύστερα από πολλή σκέψη και δισταγμούς, αποφάσισαν να πουλήσουν το ιστορικό σπίτι της οικογένειας στη Γλυφάδα. Ενα χώρο γεμάτο αναμνήσεις, αλλά και συνδεδεμένο με την παρουσία πολλών ιστορικών προσωπικοτήτων, που πρωταγωνίστησαν στην πολιτική ζωή σε διάφορες περιόδους.

»Ο αγοραστής του σπιτιού, όπου διέμενε η Ντόρα Μπακογιάννη έξι μήνες τον χρόνο και που ανήκε στα τέσσερα αδέλφια εξ αδιαιρέτου, είναι Ισραηλινός. Η απόφαση ελήφθη προ εβδομάδων και η πώληση έχει ήδη ολοκληρωθεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...