357
|

Pulse: Στις 11,5 μονάδες η διαφορά υπέρ της ΝΔ – Τι ισχυρίζονται όσοι δεν εμβολιάστηκαν

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 21:51

Pulse: Στις 11,5 μονάδες η διαφορά υπέρ της ΝΔ – Τι ισχυρίζονται όσοι δεν εμβολιάστηκαν

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 21:51

Σε διψήφια ποσοστά παραμένει η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, όπως και αυτή της κατάλληλότητας για πρωθυπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως δείχνει έρευνα της Pulse.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, όπως μεταδόθηκαν την Τετάρτη από τον Σκάι, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 36,5% (με αναγωγή υπέρ των εγκύρων) και ο ΣΥΡΙΖΑ το 25%.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι στο 7%, το ΚΚΕ στο 6%, η Ελληνική Λύση στο 4,5% και το ΜέΡΑ25 στο 3%.

Στο ερώτημα για την καταλληλότητα ως Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 14 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή με 40% έναντι 26%. Στην προηγούμενη έρευνα τα ποσοστά ήταν 42% και 24% αντίστοιχα.

Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να σχολιάσουν την εμφάνιση του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ. Για τον μεν κ. Μητσοτάκη, οι θετικές γνώμες ήταν στο 40% και οι αρνητικές στο 48%, ενώ για τον κ. Τσίπρα οι θετικές γνώμες ήταν στο 30% και οι αρνητικές στο 50%.

Τι λένε όσοι δεν εμβολιάστηκαν

Ενδιαφέροντα είναι τα πορίσματα της έρευνας για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

Το 11% των ερωτώμενων στο σύνολο του δείγματος (2.018 άνθρωποι) δηλώνει πως δεν έχει κάνει ή δεν έχει ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ 15% δεν απαντά.

Επιπλέον:

  • Το 40% όσων δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δε θα εμβολιαστούν εκφράζει ανησυχία για τις παρενέργειες των εμβολίων
  • Το 19% δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να εμβολιαστούν από αντίδραση στην πίεση, ενώ κάποιοι το 16% ισχυρίζεται ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά.
  • Το 11% επικαλείται θρησκευτικούς λόγους, το 7% απαντά ότι δεν τον ανησυχεί ο κορονοϊός, το 5% αναφέρει ότι δεν του το επιτρέπει θέμα υγείας ενώ το 2% των ερωτηθέντων επικαλείται αδιευκρίνιστο λόγο.
  • Τέλος, το 40% από τους ερωτηθέντες εκτιμούν ότι είναι βέβαιο ή ότι μάλλον θα συμβεί ένα νέο lockdown, ωστόσο η πλειονότητα εκτιμά ότι δεν θα έχουμε νέο γενικό απαγορευτικό. Το 46% συνολικά θεωρεί ότι μάλλον δε θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...