582
Ο Χρήστος Καλογεράκης αποχωρεί έπειτα από έξι χρόνια στην ηγεσία της ΡΜΜ και εννέα στον Ομιλο Οlympia | PMM

Public-MediaMarkt: Αποχωρεί ο CEO Χρήστος Καλογεράκης – σε εξέλιξη το πλάνο διαδοχής

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 16:59
Ο Χρήστος Καλογεράκης αποχωρεί έπειτα από έξι χρόνια στην ηγεσία της ΡΜΜ και εννέα στον Ομιλο Οlympia
|PMM

Public-MediaMarkt: Αποχωρεί ο CEO Χρήστος Καλογεράκης – σε εξέλιξη το πλάνο διαδοχής

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 16:59

Την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου Χρήστου Καλογεράκη ανακοίνωσε επισήμως η Public-MediaMarkt (PMM).

Επειτα από έξι χρόνια επιτυχημένης πορείας στο τιμόνι της Public και προσφάτως της Public-MediaMarkt, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, o CEO Xρήστος Καλογεράκης αποφάσισε να αποχωρήσει προκειμένου να αναζητήσει νέες επαγγελματικές προκλήσεις, έχοντας προηγουμένως ολοκληρώσει την ενοποίηση και τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό της PΜΜ.

Στη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών η PMM αναδείχτηκε #1 e-commerce retailer, ισχυροποίησε την omnichannel στρατηγική της και δημιούργησε το 1ο και μεγαλύτερο marketplace στην Ελλάδα. Παράλληλα, μετά τη συμφωνία με τη MediaMarkt, αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο omnichannel retailer στη χώρα.

Συνολικά, στον Ομιλο Olympia ο κ. Καλογεράκης εργάζεται τα τελευταία εννέα χρόνια και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το πλάνο διαδοχής του.

Τα ισχυρά θεμέλια που έθεσε κατά την παρουσία του στην εταιρεία ο Χρήστος Καλογεράκης, σε συνδυασμό με την έμπειρη διοικητική της ομάδα, αποτελούν εχέγγυα για τη συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας, διαβεβαιώνεται στην ανακοίνωση της ΡΜΜ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Χρήστος Καλογεράκης κατάφερε να ισχυροποιήσει τη θέση της Public στην αγορά ενώ συνέβαλε στην επιτυχία της συμφωνίας με τη Media Markt, τη μεγαλύτερη αλυσίδα Consumer Electronics στην Ευρώπη.

To 2019 έκλεισε η συμφωνία των Public με την Media Markt, που θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες των τελευταίων ετών στον κλάδο της λιανικής και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του μεγαλύτερου omnichannel retailer στην Ελλάδα, με τζίρο ξεπερνά τα 460€ εκατ..

Με πλούσια εμπειρία στον τομέα της λιανικής, του e-commerce των τηλεπικοινωνιών και των καταναλωτικών αγαθών στον ιδιωτικό τομέα, ο Χρήστος Καλογεράκης ξεκίνησε να εργάζεται στον Όμιλο Olympia το 2011 αναλαμβάνοντας τη θέση του εμπορικού διευθυντή του Public.

To 2012 ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της Westnet Distribution SA, εταιρείας διανομής τεχνολογίας, επίσης θυγατρική του Ομίλου Olympia.

Το 2015 ανέλαβε CEO στην Public, ενώ από το 2019 -μετά την υπογραφή της συμφωνίας Public-Media Markt- διατήρησε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και στο νέο σχήμα (PMM).

Μεταξύ 2006 και 2009 υπηρέτησε σε θέσεις εμπορικής διαχείρισης στις πολυεθνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind. Πριν από αυτό εργάστηκε στον τομέα FMCG ως Senior Brand Manager για την Bacardi μετά την έναρξη της καριέρας του όπου εργάστηκε στον τομέα της ναυτιλίας στο Λονδίνο.

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο Shipping Trade & Finance από το πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, καθώς και προπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

«Υπερήφανος για την ΡΜΜ και τους ανθρώπους της»

Ο ίδιος ο κ. Καλογεράκης δήλωσε υπερήφανος για την εταιρεία και τους ανθρώπους της. «Είμαι πεπεισμένος», είπε ο απερχόμενος CEO, «ότι το στρατηγικό μας πλάνο, η πελατοκεντρική μας φιλοσοφία και πάνω από όλα η δυναμική της ομάδας μας προδιαγράφει την επιτυχία της εταιρείας την επόμενη ημέρα», ευχόμενος στην PMM και τους ανθρώπους της ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της ΡΜΜ, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Olympia, Γιάννης Καραγιάννης,  ευχαρίστησε τον Χρήστο Καλογεράκη για την ουσιαστική προσφορά του στην εταιρεία.

«Η θητεία του», τόνισε, «συνδέθηκε με μια από τις πιο σημαντικές περιόδους στη διαδρομή της Public και στην εξέλιξή της στη σημερινή PMM. Τόσο εγώ όσο και τα μέλη του Δ.Σ. έχουμε τη βεβαιότητα ότι η εταιρεία βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα για να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά του e-commerce και του retail. Εύχομαι καλή επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια».

«Το διάστημα της συνεργασίας μας με τον Χρήστο Καλογεράκη ήταν σύντομο, ωστόσο είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι σήμερα η PMM είναι ένας σύγχρονος, digital οργανισμός ικανός να ηγηθεί των εξελίξεων στον κλάδο του. Ευχαριστούμε θερμά τον Χρήστο Καλογεράκη και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του δ.σ. της PMM, Piet Coelewij που ανέλαβε προσφάτως καθήκοντα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...