294
Αεροπλάνα της Lufthansa βρίσκονται καθηλωμένα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης καθώς προς το παρόν ελάχιστες πτήσεις διεξάγονται | REUTERS/Kai Pfaffenbach

Πτήσεις και προς την Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου σχεδιάζει η Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2020, 09:03
Αεροπλάνα της Lufthansa βρίσκονται καθηλωμένα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης καθώς προς το παρόν ελάχιστες πτήσεις διεξάγονται
|REUTERS/Kai Pfaffenbach

Πτήσεις και προς την Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου σχεδιάζει η Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2020, 09:03

Η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να άρει στις 15 Ιουνίου την απαγόρευση που είχε εκδώσει για τα τουριστικά ταξίδια προς 31 ευρωπαϊκές χώρες, εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση με την επιδημία του κορονοϊού. Αυτό ανέφερε την Τρίτη το γερμανικό περιοδικό Focus, επικαλούμενο το γερμανικό πρακτορείο dpa.

Σύμφωνα με το Focus, ένα κείμενο για τον ευρωπαϊκό τουρισμό στο οποίο ενδέχεται να συμφωνήσει το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη αναφέρει ότι το Βερολίνο επιθυμεί να επιτρέψει ξανά τα ταξίδια αναψυχής προς τις υπόλοιπες 26 χώρες της ΕΕ καθώς και στη Βρετανία, όπως και στις τέσσερις χώρες εντός του χώρου Σένγκεν που δεν ανήκουν στο μπλοκ: την Ισλανδία, το Λίχτενσταϊν, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

Στις 18 Μαΐου ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας είχε δήλωσε ότι το Βερολίνο ελπίζει να χαλαρώσει την ταξιδιωτική του οδηγία για όλα τα τουριστικά ταξίδια στο εξωτερικό, η οποία ισχύει ως τις 15 Ιουνίου.

Αυτή η ημερομηνία φαίνεται να «κουμπώνει» με τα σχέδια της Ελλάδας για το σταδιακό άνοιγμα της τουριστικής περιόδου. Οπως έχει ανακοινωθεί, από τις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού μόνο προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», ενώ από την 1η Ιουλίου προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ εξέφρασε τη Δευτέρα σε συνέντευξή του την αισιοδοξία αισιόδοξα ότι οι Γερμανοί δεν θα πρέπει να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές μόνο εντός της χώρας.

Παραθερισμός στο εξωτερικό είναι εφικτός, εάν τηρούνται τα πρότυπα ασφαλείας, ανέφερε και προσέθεσε πως στους τουριστικούς προορισμούς θα πρέπει να εφαρμόζεται ένα «ξεκάθαρο υγειονομικό σχέδιο» και να τηρούνται οι κανονισμοί απόστασης.

Οι διακοπές φέτος σε κάθε περίπτωση «θα είναι διαφορετικές από ό,τι έχουμε συνηθίσει», επεσήμανε ο Πέτερ Αλτμάιερ για να υπενθυμίσει ότι στις παραλίες δεν πρόκειται να ξαπλώνει ο ένας δίπλα στον άλλο και ούτε θα επιτρέπεται η διασκέδαση με πολλούς μαζί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News