505
Κούλουμα στον Ιππόδρομο του Μαρκόπουλου. Ο ΟΠΑΠ έχει ξεκινήσει ήδη διάφορες δράσεις στον συγκεκριμένο χώρο | IntimeNews

Ψυχαγωγικό πάρκο στον Ιππόδρομο του Μαρκόπουλου; Γιατί όχι!

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2019, 09:30
Κούλουμα στον Ιππόδρομο του Μαρκόπουλου. Ο ΟΠΑΠ έχει ξεκινήσει ήδη διάφορες δράσεις στον συγκεκριμένο χώρο
|IntimeNews

Ψυχαγωγικό πάρκο στον Ιππόδρομο του Μαρκόπουλου; Γιατί όχι!

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2019, 09:30

Καλοκαίρι, ήλιος, μουσική. Και όλα αυτά σε μία περιοχή κοντά στην Αθήνα αλλά και μία ανάσα από τη θάλασσα. Μακριά από τη βουή της πόλης και των αυτοκινήτων. Αλήθεια, πώς θα ήταν ένα μουσικό φεστιβάλ στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου;

Αυτή η σκέψη περνά αυτόματα από το μυαλό ακούγοντας τις δηλώσεις των ανθρώπων του ΟΠΑΠ κατά την παρουσίαση του σχεδίου για τη συνολική ανάπτυξη του ιπποδρομιακού προϊόντος.

«Θα πραγματοποιούνται ειδικές εκδηλώσεις και δράσεις για διαφορετικό κάθε φορά κοινό, όπως δρομικά γεγονότα, εταιρικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, συναυλίες, φεστιβάλ και αγώνες αυτοκινήτων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Οδυσσέας Χριστοφόρου, Β’ αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ και επικεφαλής Εταιρικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ.

Ο Ιππόδρομος του Μαρκοπούλου λοιπόν δεν θα αποτελεί απλά ένα μέρος που γνωρίζουν μόνο όσοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο σπορ. Πλέον, θα μπορούμε να μιλάμε κυρίως για ένα ψυχαγωγικό πάρκο. Εναν τεράστιο πολυχώρο. Εξ ου και η μετονομασία του σε Markopoulo Park.

Πρόκειται -δίχως αμφιβολία- για μία κίνηση έξυπνη και απολύτως συμβατή με τη λογική. Αρκεί μία επίσκεψη στο Μαρκόπουλο για να γίνει κατανοητή η δυνητική υπεραξία του χώρου. Μια έκταση 1.110 στρεμμάτων, εύκολα προσβάσιμη για τους Αθηναίους μέσω της Αττικής Οδού, με σύγχρονες εγκαταστάσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν μία σειρά από δραστηριότητες εκτός φυσικά από αυτές των ιπποδρομιών.

Οι άνθρωποι του ΟΠΑΠ φιλοδοξούν με αυτόν τον τρόπο να φέρουν στον Ιππόδρομο και ανθρώπους που μέχρι σήμερα δεν είχαν ασχοληθεί με το άθλημα. Οικογένειες και παιδιά που θα μπορούν να απολαύσουν μία σειρά από δραστηριότητες κατά τη διάρκεια μίας κυριακάτικης εκδρομής από την Αθήνα.

Ενδεικτικά, ο κ. Χριστοφόρου δήλωσε: «Κεντρικό σημείο των δράσεών μας είναι η πολυεπίπεδη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ιπποδρόμου. Σε αυτές περιλαμβάνονται η διοργάνωση των ελληνικών ιπποδρομιών την Κυριακή, ώστε να μπορούν να ενταχθούν στο ευρύτερο αθλητικό πρόγραμμα της ημέρας, και η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης ημερήσιας εμπειρίας για όλη την οικογένεια (family day) με δραστηριότητες τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ και πρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ Ντάμιαν Κόουπ επισήμανε: «Το μακροπρόθεσμο όραμά μας είναι να μετατρέψουμε τις ιπποδρομίες σε μια από τις κορυφαίες εμπειρίες ψυχαγωγίας στην Ελλάδα».

Ο Α’ αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ και της Ιπποδρομίες ΑΕ Σπύρος Φωκάς εξάλλου αναφέρθηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις ελληνικές ιπποδρομίες και τόνισε: «Οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την ιπποδρομιακή δραστηριότητα, σε συνδυασμό με τη μεταρρύθμιση του πλαισίου λειτουργίας της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδας (ΦΕΕ), διαμορφώνουν ένα θεσμικό περιβάλλον που ανταποκρίνεται σε διεθνή πρότυπα και απαντούν σε πάγια αιτήματα της ιπποδρομιακής κοινότητας».

Στόχος του ΟΠΑΠ είναι να κάνει τους επισκέπτες του Ιπποδρόμου να ζήσουν μία ξεχωριστή και ολοκληρωμένη εμπειρία. Να δημιουργηθεί ένα στέκι που θα προορίζεται για φαγητό, καφέ, παιχνίδια και δραστηριότητες για τα παιδιά, θέαση ακόμα και μεγάλων ποδοσφαιρικών αγώνων.

Οπως τόνισε ο γενικός επιχειρησιακός διευθυντής της Ιπποδρομίες ΑΕ Κώστας Αλεξόπουλος, «το ολοκληρωμένο πλάνο ανάπτυξης, βασίζεται σε διεθνή πρότυπα,  με στόχο την επαναφορά της σταθερότητας στην ιπποδρομιακή κοινότητα, την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης και την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της ιπποδρομιακής δραστηριότητας».

Μπορεί λοιπόν ο ΟΠΑΠ να μετατρέψει τον Ιππόδρομο σε έναν χώρο που θα συγκεντρώνει διαφορετικές δράσεις και ανθρώπους; Μπορεί η περιοχή του Μαρκόπουλου να μπει δυναμικά στον χάρτη εκδηλώσεων της Αθήνας; Το (άμεσο) μέλλον θα δείξει…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...