280
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, γνωστός στην Ελλάδα για τις προκλητικές δηλώσεις του για τον Εβρο | Ahmet Bolat/Pool via REUTERS/File Photo

«Ψήφος εμπιστοσύνης» Ερντογάν στον υπουργό Εσωτερικών παρά το φιάσκο με τη καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2020, 07:25
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, γνωστός στην Ελλάδα για τις προκλητικές δηλώσεις του για τον Εβρο
|Ahmet Bolat/Pool via REUTERS/File Photo

«Ψήφος εμπιστοσύνης» Ερντογάν στον υπουργό Εσωτερικών παρά το φιάσκο με τη καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2020, 07:25

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έκανε τελικά δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για το φιάσκο της αιφνιδιαστικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε μεγάλες πόλεις με στόχο τη μη διάδοση του κορονοϊού.

Η απόφαση της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, που ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν την εφαρμογή της τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, έφερε στον δρόμο χιλιάδες ανθρώπους για ψώνια της τελευταίας στιγμής, με προφανή αδιαφορία για τη τήρηση αποστάσεων ασφαλείας ή άλλων μέτρων.

Η προεδρία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ο Σοϊλού «ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου (2016). Εχει κερδίσει την εκτίμηση του έθνους μας για το επιτυχημένο έργο του έως σήμερα».

«Με τη συνεχή παρουσία του από την πρώτη στιγμή σε φυσικές καταστροφές όπως σεισμούς, ο υπουργός Εσωτερικών μας κατόρθωσε να υπάρχει ισχυρός συντονισμός. Είναι γεγονός ότι το επιτυχημένο έργο του εδώ και πάνω από ένα μήνα έχει διασφαλίσει να μην έχουν υπάρξει θέματα δημόσιας ασφάλειας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, τα μεσάνυχτα της Κυριακής τέλειωσε η 48ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σε 31 μεγάλες πόλεις της Τουρκίας. Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι πάνω από 63 εκατ. πολίτες, που είναι το σύνολο του πληθυσμού αυτών των πόλεων, συμμορφώθηκαν με την απόφαση, ενώ 24.088 άτομα παραβίασαν τα μέτρα.

Μετά τη λήξη της καθολικής απαγόρευσης θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα άλλα μέτρα που έχουν επιβληθεί, και θα συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας για τους πολίτες κάτω των 20 ετών και άνω των 65 ετών.

Ο απολογισμός της ασθένειας COVID-19 στην Τουρκία ξεπερνά τους 1.000 νεκρούς. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 υπερβαίνουν τα 50.000 αφότου εντοπίστηκε το πρώτο, πριν από έναν μήνα και πλέον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...