177
| Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ψηφίστηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ η διάταξη για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2021, 22:03
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ψηφίστηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ η διάταξη για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2021, 22:03

Ψηφίστηκε την Τετάρτη το νομοσχέδιο για την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας, υπέρ της αρχής του οποίου τάχθηκε η ΝΔ, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ναι» στην τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών ψήφισαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής. Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Στην τροπολογία για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων συνταξιούχων κατά το έτος 2021 και την προσαύξηση προνοιακών παροχών σε χρήμα για άτομα με αναπηρία και ανασφάλιστους υπερήλικες, για τον μήνα Δεκέμβριο 2021, «ναι» ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και το ΜέΡΑ25, ενώ «παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Τέλος, στην τροπολογία για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, τη συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε δημόσιες δομές, την ένταξη των αντιρετροϊκών φαρμάκων στην άυλη, ηλεκτρονική συνταγογράφηση και το δικαίωμα αναδοχής και υιοθεσίας σε ασθενείς με HIV και ηπατίτιδα Β, «ναι» ψήφισαν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, «παρών» ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, «όχι» το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...