406
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης | INTIMEnews

Ψηφιακή διακυβέρνηση: Στην Εσθονία ο Πιερρακάκης με Δοξιάδη (Big Pi), Δρανδάκη (Beat), Τζιραλή (Marathon VC)

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2019, 10:49
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης
|INTIMEnews

Ψηφιακή διακυβέρνηση: Στην Εσθονία ο Πιερρακάκης με Δοξιάδη (Big Pi), Δρανδάκη (Beat), Τζιραλή (Marathon VC)

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2019, 10:49

Στην Εσθονία βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μαζί με τον υφυπουργό για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής, Γρηγόρη Ζαριφόπουλο, στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής στο Tallinn Digital Summit 2019, που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ετήσιες διοργανώσεις στο χώρο της τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, στην οποία συμμετέχουν κατόπιν πρόσκλησης εκπρόσωποι κυβερνήσεων συνοδευόμενοι από διακεκριμένα στελέχη της αγοράς και της έρευνας στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών.

Το Tallinn Digital Summit έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς και συνάντησης με σκοπό την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στην ψηφιακή διακυβέρνηση, την οικονομία και την κοινωνία. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης πολιτικοί, διανοούμενοι, επιχειρηματίες και μέλη της τεχνολογικής κοινότητας συζητούν σε ζητήματα ψηφιακού μετασχηματισμού και των επιπτώσεών τους στο σύνολο του πολιτικού, ερευνητικού και επιχειρηματικού φάσματος.

Στο Tallinn Digital Summit 2019 παρίστανται μεταξύ άλλων η καγκελάριος της Αυστρίας Μπριγκίτε Μπίρλαϊν, η υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της Σουηδίας Αν Λίντε, ο υπουργός Ψηφιοποίησης της Νορβηγίας Νικολάι Αστρουπ, ο υπουργός για Κυβερνητικές Ψηφιακές Υπηρεσίες της Νέας Ζηλανδίας Κρις Φααφόι, ο επικεφαλής της Κρατικής Τεχνολογικής Υπηρεσίας της Σιγκαπούρης Κοκ Πινγκ Σουν, ο γενικός διευθυντής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του υπουργείου Οικονομικών και Περιβάλλοντος της Ολλανδίας F.W. Vijselaar και ο γενικός γραμματέας του Ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών, Δόμησης και Πατρίδας Γκίντερ Κρινγκς

Η ελληνική αποστολή συμμετέχει ως επίσημη προσκεκλημένη της εσθονικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί σε θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης και πολιτικής και μέλη της είναι οι:

Μάρκος Βερέμης, ιδρυτής κaι εκπρόσωπος πολλών επιτυχημένων start ups, Αρίστος Δοξιάδης, εταίρος στο venture capital Big Pi, Νίκος Δρανδάκης, CEO της Beat Rideshare app, Ανδρέας Δρυμιώτης, σύμβουλος επιχειρήσεων στο χώρο της πληροφορικής και Γιώργος Τζιραλής, εταίρος στο Marathon VC.

Στο περιθώριο του Summit ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Γιούρι Ράας και τον εσθονό CIO (Chief Information Officer) Σιμ Σίκουτ, κατά την οποία θα αναλυθούν η διαδικασία ψηφιοποίησης που ακολούθησε η Εσθονία, η λειτουργία και οι προοπτικές του ψηφιακού κράτους.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή μας στο Tallinn Digital Summit 2019 έχει παράλληλες στοχεύσεις. Πιστεύουμε ότι πρέπει να κατοχυρώσουμε για την χώρα μας μία θέση στο “τραπέζι” των ψηφιακών διεργασιών και να αναδείξουμε εγχώριες επιχειρηματικές ιστορίες επιτυχίας στον χώρο της τεχνολογίας. Η διοργάνωση μας δίνει, επίσης, την ευκαιρία να συνδεθούμε με ομολόγους μας, να πραγματοποιήσουμε στοχευμένες συναντήσεις, να βρεθούμε δίπλα σε καινοτόμους της τεχνολογίας και να μάθουμε από την εμπειρία πιο προηγμένων χωρών. Έτσι, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε βέλτιστες πρακτικές που θα μας οδηγήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό.»