326
Στιγμιότυπο από την υποδοχή του δημάρχου Αθηναίων στο Μέγαρο Μαξίμου | Μπαλτάς Κώστας / INTIMENEWS

Τέσσερις παρεμβάσεις Τσίπρα – Καμίνη για μια Αθήνα βιώσιμη και ασφαλή

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2017, 19:41
Στιγμιότυπο από την υποδοχή του δημάρχου Αθηναίων στο Μέγαρο Μαξίμου
|Μπαλτάς Κώστας / INTIMENEWS

Τέσσερις παρεμβάσεις Τσίπρα – Καμίνη για μια Αθήνα βιώσιμη και ασφαλή

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2017, 19:41

«Να ανταλλάξουμε σκέψεις πάνω στο κοινό -θέλω να πιστεύω- όραμα», είπε ο Πρωθυπουργός στον δήμαρχο της Αθήνας και υπογράμμισε, όπως γράφει tovima.gr, ότι η πόλη χρειάζεται μητροπολιτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τον κ. Καμίνη ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τις σχετικές προσπάθειες με όλες της τις δυνάμεις, αναγνωρίζοντας πως το βάρος ανήκει στην αυτοδιοίκηση. Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, επισημαίνοντας ότι οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στον Δήμο, «αρκεί να εξασφαλίσουμε θεσμική αρτιότητα και οικονομική βιωσιμότητα».

Τέλος ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στην τουριστική ανάπτυξη της πρωτεύουσας, λέγοντας πως μπορούμε να κινηθούμε μαζί μιας και η Αθήνα γίνεται ελκυστικός τουριστικός προορισμός.

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την πρόσκληση και ζήτησε να υπάρξει στενή συνεργασία της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού με την κυβέρνηση.

205897
Καρέ από τη συζήτηση που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Καμίνης μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου (Μπαλτάς Κώστας / INTIMENEWS)

Για την Αθήνα παρουσιάζεται μεγάλη ευκαιρία, καθώς για τρίτη χρόνια καταγράφει αύξηση του τουρισμού, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, τονίζοντας την ανάγκη να μην δίδεται η εντύπωση μιας ανασφαλούς πόλης, με εικόνες υποβάθμισης. «Εχω να μοιραστώ πολλά μαζί σας και για το θεσμικό κομμάτι αλλά και για το οικονομικό», είπε μεταξύ άλλων, στον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται αφορούν:

  • ανάπλαση του ιστορικού Κέντρου, με ευρείες παρεμβάσεις από το Σύνταγμα ως τον Κεραμεικό,
  • δημιουργία αστικού πάρκου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, με κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου του Παναθηναϊκού και συνένωση με τα Προσφυγικά (αφού θα υπογειοποιηθεί η λεωφόρος Αλεξάνδρας),
  • αναβάθμιση του Πάρκου Γουδή και δημιουργία νέου γηπέδου για τον Παναθηναϊκό, σε χώρο πλησίον του Νοσοκομείου Αεροπορίας
  • ανάπλαση του Ελαιώνα με τη δημιουργία χώρων μαζικής άθλησης

Για την επεξεργασία του σχεδίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών αλλά και της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...