454
Μέλη της παράταξης ΔΗΚΙ–ΙΣΑ με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη | Facebook/Giorgos Patoulis

Πρώτος και πάλι ο Γιώργος Πατούλης στις εκλογές του ΙΣΑ

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 18 Οκτωβρίου 2022, 11:40
Μέλη της παράταξης ΔΗΚΙ–ΙΣΑ με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη
|Facebook/Giorgos Patoulis

Πρώτος και πάλι ο Γιώργος Πατούλης στις εκλογές του ΙΣΑ

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 18 Οκτωβρίου 2022, 11:40

Για ακόμη μία τετραετία, το νήμα στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) κόβει η παράταξη ΔΗΚΙ-ΙΣΑ και ο νυν πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Πατούλης, με αυτοδυναμία σε έδρες.

Η γαλάζια παράταξη του περιφερειάρχη Αττικής ξεπέρασε μάλιστα το 50% του συνολικού αριθμού των ψήφων. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, κέρδισε ποσοστό 50,64% και έχει αυτοδυναμία με εννέα έδρες.

Δεύτερη σε ψήφους παράταξη είναι το Κίνημα Νέων Γιατρών με 10,54% και δύο έδρες και ακολουθεί η τρίτη παράταξη σε ψήφους, η ΔΗΠΑΚ, με 8,13% και μία έδρα.

Στις εκλογές του ΙΣΑ ψήφισαν περίπου 8.000 γιατροί της Αθήνας από τους περίπου 25.000 που είναι εγγεγραμμένοι. Στις προηγούμενες εκλογές, πριν από τέσσερα χρόνια, είχαν ψηφίσει περίπου 7.000 γιατροί.

Στις προηγούμενες εκλογές η παράταξη ΔΗΚΙ-ΙΣΑ είχε συγκεντρώσει περίπου το 54% των ψήφων, κάτι που σημαίνει ότι έχασε περίπου 3,5 ποσοστιαίες μονάδες, στέλνοντας ένα μήνυμα δυσαρέσκειας των γιατρών στη γαλάζια παράταξη. Ωστόσο, ο κεντροδεξιός χώρος είναι και ο μόνος που διατήρησε την αυτοδυναμία του.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις, όπως το Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών, που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, πήρε 7,3% και μία έδρα, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΚΚΕ) 8,13%, και η Πανελλήνια Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση ΠΑΣΚ Ιατρών (ΠΑΣΟΚ) 3,86%.

Αξιο προσοχής είναι ότι δεύτερη παράταξη με 10,54% είναι ένα ανεξάρτητο σχήμα, που δεν στηρίζεται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ενώ έκτοι με ποσοστό 5,18% είναι οι Ελεύθερα Σκεπτόμενοι Ιατροί, οι οποίοι είναι κατά της υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων, που σημαίνει και κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού ακόμη και σε φάσεις πανδημίας.

«Αρα, το πολιτικό μήνυμα είναι η στήριξη της ευρείας πλειοψηφίας των γιατρών σε φιλελεύθερες πολιτικές στον χώρο της υγείας», όπως εξηγεί στο Protagon ο Γιώργος Ελευθερίου, γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και υποψήφιος με την παράταξη ΔΗΚΙ-ΙΣΑ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ ψήφισαν 8.157.

Ελαβαν:

–Αδέσμευτο Ιατρικό Μέτωπο – ΔΗΚΙ–ΙΣΑ: 50,64% και 9 έδρες

– Κίνημα Ιατρών – Κίνημα Νέων Ιατρών: 10,54% και 2 έδρες

– Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση – ΔΗΠΑΚ: 8,13% και 1 έδρα

– Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών: 7,3% και 1 έδρα

– Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: 6,31% και 1 έδρα

– Ελεύθερα Σκεπτόμενοι Ιατροί – ΕΛΕΥΣΙ: 5,18% και 1 έδρα

– Ανεξάρτητο Κίνημα Ιατρών ΙΣΑ: 4,68% και 1 έδρα

– Πανελλήνια Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση ΠΑΣΚ Ιατρών – Συνεργαζόμενοι: 3,86% και 1 έδρα

– Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση – ΑΙΚ: 2,86% και καμία έδρα

– Μεμονωμένος Υποψήφιος: 0,51% και καμία έδρα

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, ο κ. Πατούλης ανέφερε: «Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συναδέλφους που έδωσαν δυναμικό παρών στις εκλογές και συγχαίρω τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων, οι οποίοι συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Ο ιατρικός κόσμος εμπιστεύεται τον ΙΣΑ, στην εκπροσώπησή του, για να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά του. Η ΔΗΚΙ-ΙΣΑ σε μία δύσκολη συγκυρία, πέτυχε μία μεγάλη νίκη, και μάλιστα αυξάνοντας τη συμμετοχή των ιατρών. Προχωράμε όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί. Η φωνή των ιατρών της Αθήνας παραμένει ισχυρή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...