314
Ο Γιάννης Λαγός, με υψωμένο το χέρι, αγορεύει στο δικαστήριο... | Nikos Libertas / SOOC

Πρωτοφανής πρόκληση Λαγού: Eστειλε εξώδικο στη Σακελλαροπούλου

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 16:49
Ο Γιάννης Λαγός, με υψωμένο το χέρι, αγορεύει στο δικαστήριο...
|Nikos Libertas / SOOC

Πρωτοφανής πρόκληση Λαγού: Eστειλε εξώδικο στη Σακελλαροπούλου

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 16:49

Δεν έχουν τέλος οι αθλιότητες από τον πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγό, ο οποίος μετά το σόου στο Εφετείο και τη φυγή του στις Βρυξέλλες, αποφάσισε να στείλει εξώδικο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο καταδικασμένος στη δίκη της Χρυσής Αυγής ως μέλος του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης και ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός απέστειλε εξώδικο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απειλώντας για ακόμη μία φορά θεούς και δαίμονες.

Ο Γιάννης Λαγός παρουσιάζει εαυτόν ως θύμα «αισχρής πολιτικής και δικαστικής σκευωρίας» και προαναγγέλλει αγωγές 100.000 ευρώ σε ΜΜΕ και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Επίσης προεξοφλεί «αποκαλύψεις που θα συγκλονίσουν τη χώρα».

Μεταξύ άλλων στο εξώδικο υποστηρίζει ότι η δήλωση της κυρίας Σακελλαροπούλου για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής (δείτε την εδώ) συνιστά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

«Εδικάσθην και κατεδικάσθην πρωτοδίκως διά την συµµετοχήν µου στο κόµµα της «Χρυσής Αυγής» και σεις µε δήλωσίν σας εκρίνατε το αποτέλεσµα της πρωτοδίκου αποφάσεως ως νίκην της δηµοκρατίας µολονότι στο δικαστήριον δεν εδικάσθησαν ούτε πολιτεύµατα, ούτε ιδεολογίαι, αλλά πράξεις που προβλέπονται και τιµωρούνται υπό του ποινικού νόµου. Η δήλωσίς σας αυτή αποτελεί ευθείαν παρέµβασιν στο έργον της δικαιοσύνης και παρέµβασιν στους δικαστάς, που θα δικάσουν την έφεσιν την οποίαν θα ασκήσωµεν κατά της πρωτοδίκου αποφάσεως. Αλλά είχε και επίπτωσιν στη πρωτόδικον απόφασαιν, διότι εγένετο πριν ανακοινωθούν αι ποιναί, η ανασταλτική ισχύς των κ.τ.λ. Πριν σας διωρίσουν πρόεδρο της δηµοκρατίας ως δικαστής γνωρίζετε την Ευρωπαϊκή Σύµβαση Δικαιωµάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η οποία στο άρθρον 2 καθιερώνει το τεκµήριο της αθωότητος, το οποίον υφίσταται µέχρις εκδόσεως αµετακλήτου αποφάσεως και το οποίον παραβιάζεται µε δηλώσεις δηµοσίων προσώπων», αναφέρει το εξώδικο, που προφανώς έχει συνταχθεί από τον συνήγορο του Λαγού, Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Το νομικό κείμενο κάνει πάλι λόγο για… µπολσεβίκους και προδότες του ΚΚΕ και «εθνοµηδενιστές της αριστεράς».

Καταλήγει δε ότι «η ιστορία δεν γράφεται στα δικαστήρια µε νοµικούς κώδικας, αλλά στους εθνικούς αγώνας µε όπλα. Κι εκεί εµείς οι εθνικισταί είµεθα παρόντες, ενώ οι πολιτικάντηδες απόντες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...