225
Ολόκληρη η Δυτική Ακτή των ΗΠΑ πλήττεται από το -σχετικά πρόωρο- κύμα καύσωνα | Weatherbell.com

Πρωτοφανές κύμα καύσωνα «καίει» τις δυτικές ΗΠΑ – Ο πιο θερμός Ιούνιος όλων των εποχών

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2019, 11:45
Ολόκληρη η Δυτική Ακτή των ΗΠΑ πλήττεται από το -σχετικά πρόωρο- κύμα καύσωνα
|Weatherbell.com

Πρωτοφανές κύμα καύσωνα «καίει» τις δυτικές ΗΠΑ – Ο πιο θερμός Ιούνιος όλων των εποχών

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2019, 11:45

Oχι μόνο πρόωρο αλλά και πιο έντονο από κάθε άλλη φορά είναι το κύμα καύσωνα που πλήττει τη δυτική ακτή των ΗΠΑ από τις αρχές της εβδομάδας.

Η Καλιφόρνια είναι η Πολιτεία που έχει να αντιμετωπίσει τις πιο υψηλές θερμοκρασίες.

Τη Δευτέρα η θερμοκρασία στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο έφτασε τους 37,7 βαθμούς Κελσίου (100 βαθμοί Φαρενάιτ). Είναι διπλό ρεκόρ καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί Ιούνιο μήνα στο σημείο και τη πιο πρόωρη μέτρηση πάνω από τους 100 βαθμούς Φαρενάιτ.

Στην έρημο βόρεια από το Σαν Ντιέγκο η θερμοκρασία σκαρφάλωσε στους 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ γύρω από το Σαν Φρανσίσκο σε αρκετές πόλεις το θερμόμετρο έδειξε «σαραντάρια». Στο Μπέρμπανκ, λίγο βορειότερα από το Λος Αντζελες, έδειξε 40 βαθμούς. Παρόμοια η κατάσταση στο Μοντερέι και αλλού, όπου έσπασε το ρεκόρ του πιο θερμού Ιουνίου.

Από την Τετάρτη το κύμα καύσωνα θα επηρεάσει περισσότερο τα βορειοδυτικά των ΗΠΑ όπου και εκεί αναμένονται θερμοκρασίες-ρεκόρ για την εποχή. Στο Σιάτλ δεν αποκλείεται να δείξει ακόμη και 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι συνθήκες τον Ιούνιο στην Καλιφόρνια ευνοούν τα κύματα καύσωνα στο εσωτερικό, γράφει η Washington Post. Ο άνεμος από τον Ειρηνικό Ωκεανό κρατά τις παράκτιες περιοχές σχετικά δροσερές ενώ οι κοιλάδες στο εσωτερικό της Πολιτείας «ψήνονται».

Αυτή τη φορά όμως ένα ισχυρό σύστημα υψηλών πιέσεων κρατά τον θαλασσινό αέρα μακριά από τις ακτές και έτσι μαζί με το εσωτερικό υποφέρουν από τη ζέστη.