287
Μονομαχία Αζάρ εναντίον Ανδρούτσου στο «Ρουά Μποντουέν», το πρώην Χέιζελ, των Βρυξελλών | REUTERS/Johanna Geron

Πρώτο δείγμα θετικό για την Εθνική Ελλάδας: 1-1 με το Βέλγιο

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2021, 07:00
Μονομαχία Αζάρ εναντίον Ανδρούτσου στο «Ρουά Μποντουέν», το πρώην Χέιζελ, των Βρυξελλών
|REUTERS/Johanna Geron

Πρώτο δείγμα θετικό για την Εθνική Ελλάδας: 1-1 με το Βέλγιο

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2021, 07:00

Το δημοσιογραφικό κλισέ θέλει την Εθνική Ελλάδος να «κοίταξε στα μάτια» το πανίσχυρο Βέλγιο, από τα φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2020 (που γίνεται εφέτος, 2021, σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης). Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα απέσπασε μια «επαγγελματική» ισοπαλία 1-1 απέναντι σε ένα Βέλγιο που παρατάχθηκε με δοκιμαστική σύνθεση και που δεν είναι ακριβώς αυτό που θα παίξει στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Αλλά και πάλι το αποτέλεσμα είναι θετικό. Δείχνει ότι στην Εθνική Ελλάδος άλλαξε το κλίμα και η διάθεση: από τις ήττες στις Νήσους Φερόε στο 1-1 στο «Ρουά Μποντουέν» των Βρυξελλών είναι μια τεράστια και μαρτυρική για τα μάτια των ελλήνων φιλάθλων απόσταση.

Η ομάδα του Τζον φαν ‘τ Σχιπ μπήκε με όρεξη στον φιλικό αυτό αγώνα –τα πρώτα επίσημα για την Εθνική μας θα είναι τον Σεπτέμβριο στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022– και είχε ένα καλό πρώτο 15λεπτο (με τον Γιώργο Μασούρα να χάνει μια πολύ καλή ευκαιρία σε τετ α τετ μόλις στο 3′).

Οι νεωτερισμοί του Φαν΄τ Σχιπ απέδωσαν: οι πρεμιέρες του Θανάση Ανδρούτσου στο δεξί άκρο της άμυνας και του διδύμου Κώστα Τσιμίκα και Δημήτρη Γιαννούλη στην αριστερή πτέρυγα ήταν κάτι το ελπιδοφόρο. Οπως και η επιβεβαίωση ότι ο Μασούρας είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει αυτή τη στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το Βέλγιο βέβαια ήταν πολύ δυνατό. Μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο πίεσαν, σκόραραν στο 20′ με τον Αζάρ και είχαν και δοκάρι στο 36′ με τον ίδιο παίκτη, αλλά στην επανάληψη η Ελλάδα είχε την ψυχολογία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Ισοφάρισε με τον 33χρονο πια Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» σε κεφαλιά στο δοκάρι του Κυριάκου Παπαδόπουλου και είχε και μια ευκαιρία να πάρει τη νίκη με ένα σουτ του Μασούρα στο 81’.

Πρώτο δείγμα θετικό. Αν έχει συνέχεια είναι μια άλλη ιστορία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...