Επικαιρότητα

Πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μαξίμου

Επί τάπητος ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου, θέματα οικονομίας και Brexit. Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Πρωθυπουργός
Protagon Team

Το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, θέματα οικονομίας και οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Brexit, θα τεθούν στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 16.00.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ενημέρωση από το Μαξίμου στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθούν τα εξής:

α) το φορολογικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη μείωση ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων,
β) το διυπουργικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει και διατάξεις για την κυβερνησιμότητα των δήμων.

Το πρωί στις 9.00, ο Πρωθυπουργός μετέβη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου είχε σύσκεψη με τον αρμόδιο υπουργό, Μάκη Βορίδη και τους υφυπουργούς, Φωτεινή Αραμπατζή και Κωνσταντίνο Σκρέκα (φωτογραφία κάτω από ΑΠΕ/ΜΠΕ).

Στην ατζέντα, η νέα ΚΑΠ, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η ενθάρρυνση συνεργατικών σχημάτων.

Κεντρική πολιτική προτεραιότητα του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας είναι η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα, υπογράμμισε στις δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Μητσοτάκης.

Χαρακτηρίζοντας πρώτη προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση, τη διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στη σημασία μετάβασης στην «έξυπνη» γεωργία, με σεβασμό του περιβάλλοντος.

Στα δέκα πρώτα νομοσχέδια συμπεριέλαβε και το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στην αξιοποίηση του υφιστάμενου προγράμματος ανάπτυξης με έμφαση στην αλιεία όπου εντοπίζονται καθυστερήσεις.

Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι και η αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων, κάτι που -όπως τόνισε ο κ. Μητστοτάκης-  θίγει  τόσο τους παραγωγούς όσο  και τους καταναλωτές.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μάκης Βορίδης μίλησε για τη χάραξη ενός σχεδίου που θα στοχεύει στην ενίσχυση της παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος. «Εχουμε μια φιλόδοξη ατζέντα», σημείωσε χαρακτηριστικά.