312
|

«Πρώτα μας πυροβόλησαν»: Παραδόθηκε ο 14χρονος οδηγός του Hyundai στο Πέραμα

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 12:57

«Πρώτα μας πυροβόλησαν»: Παραδόθηκε ο 14χρονος οδηγός του Hyundai στο Πέραμα

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 12:57

«Πρώτα μας πυροβόλησαν, μετά έκανα όπισθεν», φέρεται να δήλωσε ο 14χρονος οδηγός του κλεμμένου λευκού Hyundai Accent στη φονική καταδίωξη στο Πέραμα, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στον εισαγγελέα Πειραιά.

Ο 14χρονος, που κατά δήλωσή του ήταν ο οδηγός του κλεμμένου ΙΧ, διέφευγε της σύλληψης από το βράδυ του περιστατικού στο Πέραμα.

Οπως είπε, δεν σταμάτησαν στο σήμα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ επειδή φοβήθηκαν, ενώ επέμεινε στον ισχυρισμό ότι οι αστυνομικοί άρχισαν να τους πυροβολούν χωρίς εκείνος να έχει κάνει κίνηση με το αυτοκίνητο για να τους χτυπήσει.

Σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει ο 14χρονος, έκανε όπισθεν όταν είδε τους δυο φίλους του, που επέβαιναν στο ΙΧ, να έχουν χτυπηθεί από τις σφαίρες των αστυνομικών.

«Ηθελαν να σκοτώσουν τους αστυνομικούς»

Στη δική του εκδοχή για τα όσα έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη φονική καταδίωξη στο Πέραμα, ο υπαστυνόμος, ο οποίος κατηγορείται μαζί με άλλους συναδέλφους του από την ομάδα ΔΙΑΣ για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά, ισχυρίζεται ότι «σκοπός των δραστών ήταν να σκοτώσουν τους αστυνομικούς και να αχρηστεύσουν τις μηχανές τους».

Στο απολογητικό του υπόμνημα στον ανακριτή Πειραιά, ο αστυνομικός αναφέρει τα ακόλουθα:

«Σκοπός των δραστών ήταν να σκοτώσουν τους αστυνομικούς και να αχρηστεύσουν τις μηχανές τους, ώστε αν κάποιος γλιτώσει να μην μπορέσει να τους ακολουθήσει. Το όχημα πραγματοποίησε αναστροφή και κατευθύνθηκε προς τη μηχανή στην οποία επέβαιναν ο μάρτυρας και ο κατηγορούμενος. Εκείνη τη στιγμή ο… ακινητοποίησε τη μηχανή του μπροστά και αριστερά από το πίσω δεξί φανάρι σε ένα κόκκινο σταθμευμένο όχημα. Ο… βλέποντας όλους αυτούς τους εμβολισμούς και την ξέφρενη πορεία του οχήματος κατά πάνω τους αποβιβάστηκε από τη μηχανή που οδηγούσε ο… προκειμένου να σώσει τη ζωή του. Το όχημα των δραστών αφού πρώτα προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα εμβόλισε τη μηχανή του… πάνω στην οποία βρισκόταν ο ίδιος, παρασύροντας τη μηχανή κάτω από τον προφυλακτήρα και ρίχνοντας τον στο οδόστρωμα, ενώ συνέχισε να κινείται κατά πάνω του, σέρνοντας και τη μηχανή του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...