157
|

Προβλήματα στην Ιατρική Σχολή από «αιφνιδιαστική» τροπολογία του υπ. Παιδείας

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2020, 12:02

Προβλήματα στην Ιατρική Σχολή από «αιφνιδιαστική» τροπολογία του υπ. Παιδείας

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2020, 12:02

Τροπολογία, που προκαλεί μια σοβαρή αδικία για καθηγητές – διευθυντές της Ιατρικής Σχολής, κατατέθηκε αιφνιδιαστικά, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία που μπαίνει για ψήφιση στην Βουλή, την ερχόμενη εβδομάδα.

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, σύμφωνα με την τροπολογία, καθηγητές – διευθυντές οι οποίοι δεν έχουν πλήρη τριετή θητεία μέχρι την συνταξιοδότησή τους, δεν μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα για νέα θητεία. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, οι καθηγητές αυτοί τοποθετούνται «στον πάγο» από τα 65 τους χρόνια, παραμένοντας ανενεργοί μέχρι τα 67 τους, οπότε και συνταξιοδοτούνται.

Στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου που ψηφίστηκε το 2018, υπήρχε η ίδια διάταξη, αλλά ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας το λάθος και την αδικία που εμπεριείχε, με νέα τροπολογία την απέσυρε, τον Μάιο του 2019.

Η νυν υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ωστόσο, φέρεται να κατέληξε στην ίδια διάταξη με την αρχική του υπουργού Γαβρόγλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιατρική Σχολή, από την έναρξη της κρίσης, έχει αποδυναμωθεί σοβαρά, λόγω μη νέων προσλήψεων μελών ΔΕΠ.