251
(φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Προβλήματα στην ακτοπλοΐα λόγω των ισχυρών ανέμων – Κλειστά σχολεία στα βόρεια

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 08:18
(φωτ. αρχείου)
|Intimenews/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Προβλήματα στην ακτοπλοΐα λόγω των ισχυρών ανέμων – Κλειστά σχολεία στα βόρεια

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 08:18

Προβλήματα προκαλούν από τα ξημερώματα της Τετάρτης στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες οι ισχυροί άνεμοι που πλέουν στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους φθάνουν ακόμη και τα 9 μποφόρ.

Κλειστή είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι. Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Κανονικά πραγματοποιούνται στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας τα δρομολόγια των φέρι μποτ, όχι όμως και τα δρομολόγια των μικρών πλοίων.

Ακόμη, σε ισχύ τέθηκε απαγορευτικό απόπλου και στο λιμάνι του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι ακόμη οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος, Καβάλα-Λιμένας Θάσου, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Λόγω των ανέμων έχει απαγορευτεί από χθες το απόγευμα η κυκλοφορία οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλό θα είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Τέλος, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προκάλεσαν χθες οι ισχυροί άνεμοι και στον Βόλο και στον Ορχομενό που έμεινε στο σκοτάδι για περισσότερο από μία ώρα, λόγω πτώσης κεραυνού.

Κλειστά σχολεία

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας και του δήμου Αμυνταίου, με αποφάσεις των δημάρχων, θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Επίσης, στον δήμο Σερβίων Βελβεντού στις δημοτικές ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, ενώ στις δημοτικές ενότητες Σερβίων και Βελβεντού τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10:15.

Με μία ώρα καθυστέρηση θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία του δήμου Εορδαίας.

Οι παιδικοί σταθμοί στους παραπάνω δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.