155
Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης |

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στον Στρατό Ξηράς, στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 12:12
Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
|

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στον Στρατό Ξηράς, στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 12:12

Ασταμάτητη είναι προς το παρόν η γεωγραφική εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα, καθώς τα αποτελέσματα από την κατ’ οίκον απομόνωση θα είναι ορατά μόνο έπειτα από 15 ημέρες, όπως είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Οπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στον Εβρο, νοσηλεύεται το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Πρόκειται για κάτοικο Αλεξανδρούπολης, περίπου 40 ετών. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς «πολύ καλή». Οπως μετέδωσε το Mega πρόκειται για 40χρονο στρατιωτικό, γεγονός που σημαίνει ότι πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στις δυνάμεις του Στρατού Ξηράς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 40χρονος στρατιωτικός νόσησε από συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο είχε πρόσφατα ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ το στρατόπεδο «Ζήση» έχει κλείσει για να πραγματοποιηθεί απολύμανση.

Παράλληλα, τα άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή με τον 40χρονο στρατιωτικό έχουν τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα και ελέγχονται από γιατρούς για το αν θα εμφανίσουν συμπτώματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...