259
Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοινώνει τη Δευτέρα τα νεότερα δεδομένα για τον κορονοϊό | ΕΡΤ

Πρόταση Τσιόδρα για άνοιγμα των σχολείων – Μάσκα για όλους και (σχεδόν) παντού

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2020, 18:24
Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοινώνει τη Δευτέρα τα νεότερα δεδομένα για τον κορονοϊό
|ΕΡΤ

Πρόταση Τσιόδρα για άνοιγμα των σχολείων – Μάσκα για όλους και (σχεδόν) παντού

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2020, 18:24

Την επανέναρξη των σχολείων υπό συγκεκριμένους όρους κατέθεσε στο σχέδιό της η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Η επιτροπή εισηγήθηκε το σταδιακό και υπό προϋποθέσεις άνοιγμα, και έχουν οριστεί υποεπιτροπές που θα εξετάσουν όλα τα ζητήματα ένα προς ένα.

«Ούτε σαφείς ημερομηνίες έχουν τεθεί, ούτε έχει “κλείσει” κάτι ακόμη. Πραγματικά ο πληθυσμός των παιδιών και κινδυνεύει λιγότερο και μεταδίδει, τελικά, λιγότερο τον κορονοϊό και αυτό είναι σαφές πλέον από την επιστημονική βιβλιογραφία. Είναι σταθερή και μόνιμη εικόνα σε όλο τον κόσμο», τόνισε με βεβαιότητα ο κ. Τσιόδρας στην καθημερινή ενημέρωση των 6 μ.μ.

Συζητήθηκαν βέβαια και οι ενστάσεις, αλλά από τα 16 μέλη της επιτροπής, υπήρξε μόνο μία λευκή ψήφος και όλα τα υπόλοιπα μέλη ψήφισαν υπέρ.

«Δεν είναι πείραμα που θέλουμε να πάθουν κάτι τα παιδιά μας. Εμείς εισηγούμαστε, η πολιτεία αποφασίζει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Χρήση μάσκας

Παράλληλα τη Δευτέρα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε γενική και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους κλειστούς χώρους.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, η επιτροπή των ειδικών μετά από συνεδρίαση αποφάσισε πως η μάσκα θα πρέπει να είναι υποχρεωτική για όσους βρίσκονται σε κλειστούς χώρους για όλους και όχι μόνο για εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η χρήση της μάσκας θα επιβάλλεται και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται στα σούπερ μάρκετ, τα παντοπωλεία, στα ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα, τα νοσοκομεία, τα κουρεία, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής κ.ά.

Να σημειωθεί ότι και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η μάσκα είναι υποχρεωτική, ενώ σε όσους δεν την φορούν και εντοπισθούν, επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...