272
| INTIMEnews

Προσυνεδριακό μπρα ντε φερ στον ΣΥΡΙΖΑ και… γκρίνια για Τσακαλώτο, Βούτση, Φίλη, Σκουρλέτη

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2021, 14:33
|INTIMEnews

Προσυνεδριακό μπρα ντε φερ στον ΣΥΡΙΖΑ και… γκρίνια για Τσακαλώτο, Βούτση, Φίλη, Σκουρλέτη

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2021, 14:33

Πολιτικό Συμβούλιο την περασμένη Τετάρτη (στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ) για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη της «Ομπρέλας» που ενσωματώνουν και τους 53+, της λεγόμενης  «αριστερής πτέρυγας», που φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη εσωκομματική δύναμη, μέτρησαν δυνάμεις απέναντι στους «προεδρικούς» εν όψει Συνεδρίου.

Κορυφαία στελέχη της «Ομπρέλας», όπως οι κ.κ. Τσακαλώτος, Βούτσης, Φίλης και Σκουρλέτης διαφώνησαν ανοικτά με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για συμμετοχή 150 μη κομματικών προσωπικοτήτων στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και με εκείνη για ποσόστωση 20% των μελών της Προοδευτικής Συμμαχίας στη νέα Κεντρική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε (και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία παρά τις εν λόγω διαφοροποιήσεις):

-την αριστήνδην συμμετοχή στο συνεδριακό Σώμα 100 – 150 προσωπικοτήτων εκτός κόμματος

-την ποσόστωση 20% στη νέα Κεντρική Επιτροπή που θα εκλεγεί, για τα μέλη της Διεύρυνσης

Αν και αμφότερες οι προτάσεις «πέρασαν» κατά πλειοψηφία το «όχι» της «Ομπρέλας» είχε τη δική του σημειολογία. Ακόμα πιο ενδιαφέρουσες ωστόσο ήταν οι αντιδράσεις που προκάλεσε στο πλαίσιο του συνήθους σχολιασμού που ακολουθεί στα social media για τα τεκταινόμενα στο κόμμα, με «ενδοοικογενειακές» αιχμές περί προβοκάτσιας και «τρικλοποδιών» στον Αλέξη Τσίπρα, για «κλειδοκράτορες» του κόμματος που ανησυχούν για τις καρέκλες τους και δεν θέλουν τη διεύρυνση, «καταδικάζοντας το κόμμα στην ανυπαρξία τους» κ.α.

Σε κάθε περίπτωση πρόσθεση των στελεχών της «Ομπρέλας» είναι να δώσουν τη μάχη των συσχετισμών καθώς θεωρούν ότι «έχουν ρεύμα» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει αυτό να αποτυπωθεί στο Συνέδριο.

Και επόμενος «στίβος», όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει η επικείμενη Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης που συνεδριάζει το Σάββατο προκειμένου να επικυρώσει την απόφαση για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου και τη συγκρότηση τριών οργάνων: της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, της Επιτροπής Απόφασης και της Επιτροπής Καταστατικού

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...