359
Η Ασουάκ κατάφερε να διαφύγει από τα χέρια του ISIS | The Times

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον βιαστή της ήλθε στη Γερμανία πρώην σκλάβα του ISIS

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2018, 16:23
Η Ασουάκ κατάφερε να διαφύγει από τα χέρια του ISIS
|The Times

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον βιαστή της ήλθε στη Γερμανία πρώην σκλάβα του ISIS

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2018, 16:23

Ανείπωτη αναστάτωση στην Ασουάκ -μια νέα κοπέλα που βίωσε στην εφηβεία της τη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών του ISIS- δημιούργησε ένα αναπάντεχο περιστατικό στη Γερμανία, το οποίο ταυτόχρονα γέννησε και σοβαρά ερωτήματα για τη διαχείριση που έκαναν οι γερμανικές Αρχές.

Πριν από τέσσερα χρόνια, σε ηλικία 14 ετών, η κοπέλα, που είναι Κούρδισσα Γιαζίντι, είχε πέσει θύμα βιασμού από μέλος του ISIS.

Ηταν η εποχή που το Ισλαμικό Κράτος εκμεταλλευόμενο το χάος από τον εμφύλιο της Συρίας και την αστάθεια στο Ιράκ είχε τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Τότε είχε καταφέρει να θέσει υπό τον έλεγχό του και το βόρειο Ιράκ, όπου ζουν οι Γιαζίντι.

Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους πούλησαν χιλιάδες γυναίκες σαν« σκλάβες του σεξ». Κάποιος Αμπού Χαμάμ, μέλος του ISIS, «αγόρασε» την Ασουάκ για περίπου 100 δολάρια – μαζί αγόρασε και την αδελφή της (που ακόμη είναι κρατούμενη του ISIS) και άλλες έφηβες.

Την υποχρέωσαν να ασπαστεί στο Ισλάμ και να προσεύχεται πέντε φορές την ημέρα. «Τα έκανα όλα αυτά γιατί υποσχέθηκε να μην μου κάνει κακό. Αλλά με κακοποιούσε καθημερινά για δέκα μήνες» λέει.

Κατάφερε όμως να διαφύγει και να αναζητήσει άσυλο στη Γερμανία, μαζί με τη μητέρα της και έναν αδελφό της.

Η ηρεμία –όση μπορεί να υπάρξει- που εξασφάλισε από τη μετεγκατάστασή της στη Γερμανία έσβησε πριν από λίγους μήνες.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, όπως διηγείται η ίδια, άκουσε έναν άνδρα να φωνάζει το όνομά της έξω από σούπερ μάρκετ στη Στουτγάρδη. «Αναγνώρισα το πρόσωπό του πολύ καθαρά και όπου και αν τον έβλεπα θα τον αναγνώριζα» λέει στο Euronews. Της είπε ακόμη ότι ξέρει πού μένει  και ποιος ζει μαζί της.

Εντρομη πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό. Οπως γράφουν οι Times του Λονδίνου, η Ασουάκ εισέπραξε την απάντηση ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί και αυτός είναι καταγραμμένος σαν πρόσφυγας.

Διώξεις κατά καταγραμμένων προσφύγων από τη Συρία για εγκλήματα και από τις δύο πλευρές της εμφύλιας διαμάχης έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, προσθέτουν οι Times, είναι δύσκολο να βρεθούν πειστικά στοιχεία για να στοιχειοθετηθούν τα αδικήματα.

Από τότε, φοβούμενη για την ασφάλεια της, έφυγε από τη Γερμανία και επέστρεψε στο Ιράκ όπου πλέον ζει σε στρατόπεδο προσφύγων με την υπόλοιπη οικογένειά της.

«Δεν θα επιστρέψω ποτέ στη Γερμανία» λέει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...