324
Ο Ανταμ Ντράιβερ ως Μαουρίτσιο Γκούτσι και η Lady Gaga ως Πατρίτσια Ρετζιάνι, στην ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ | Instagram

«Προσβλητική η ταινία, μας παρουσιάζουν σαν χούλιγκαν» λένε οι κληρονόμοι των Γκούτσι

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2021, 16:05
Ο Ανταμ Ντράιβερ ως Μαουρίτσιο Γκούτσι και η Lady Gaga ως Πατρίτσια Ρετζιάνι, στην ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ
|Instagram

«Προσβλητική η ταινία, μας παρουσιάζουν σαν χούλιγκαν» λένε οι κληρονόμοι των Γκούτσι

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2021, 16:05

Οι κληρονόμοι του ιταλικού οίκου μόδας Gucci απείλησαν να κινηθούν νομικά σε βάρος της ταινίας του Ρίντλεϊ Σκοτ «House of Gucci», την οποία κατηγορούν ότι περιγράφει τα μέλη της οικογένειας ως «χούλιγκαν».

Η ταινία πραγματεύεται ένα από τα πιο συνταρακτικά γεγονότα που βίωσε η Ιταλία τη δεκαετία του 1990, τη δολοφονία του Μαουρίτσιο Γκούτσι, τον οποίο υποδύεται ο Ανταμ Ντράιβερ, κληρονόμου του ιταλικού οίκου, για την οποία έδωσε εντολή η πρώην σύζυγός του, Πατρίτσια Ρετζιάνι, την οποία υποδύεται η Lady Gaga.

«Η οικογένεια Γκούτσι επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αναλάβει κάθε πρωτοβουλία για να προστατεύσει το όνομα και την εικόνα της, όπως και εκείνη των κοντινών της ανθρώπων», αναφέρεται σε επιστολή που δημοσιεύτηκε από το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, την οποία υπογράφουν οι κληρονόμοι του Άλντο Γκούτσι (1905-1990), του ιδρυτή του διάσημου οίκου μόδας.

Η επιστολή επισημαίνει πως οι κληρονόμοι έχουν πληγωθεί ιδιαιτέρως από την περιγραφή της Πατρίτσια Ρετζιάνι, «μιας γυναίκας που καταδικάστηκε επειδή έδωσε εντολή για τη δολοφονία του Μαουρίτσιο Γκούτσι (και η οποία παρουσιάζεται) ως θύμα που προσπαθούσε να επιβιώσει σε μια ανδροκρατούμενη σοβινιστική εταιρική κουλτούρα». Όπως σημειώνουν, αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια.

Εκφράζεται επίσης η λύπη τους που ο Αλντο Γκούτσι και οι συγγενείς του περιγράφονται ως «χούλιγκαν, αδαείς και αναίσθητοι απέναντι στον κόσμο που τους περιβάλλει».

Αυτό, όπως συνεχίζουν, είναι εξαιρετικά οδυνηρό από ανθρώπινης πλευράς και προσβλητικό για την κληρονομιά πάνω στην οποία είναι βασισμένη η φίρμα.

Η οικογένεια Γκούτσι δεν εμπλέκεται στον οίκο μόδας από τη δεκαετία του 1990. Σήμερα, ο οίκος ανήκει στον γαλλικό όμιλο Kering, που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος Φρανσουά Πινό.

Η Πατρίτσια Γκούτσι, δεύτερη εξαδέλφη του Μαουρίτσιο, είχε δηλώσει προ ημερών εκ μέρους της οικογένειας ότι ο Ρίντλεϊ Σκοτ έκλεψε την ταυτότητα μιας οικογένειας «για να βγάλει κέρδος». «Θυμηθείτε ότι ένας Γκούτσι δολοφονήθηκε και άλλος ένας πήγε στην φυλακή για φοροδιαφυγή», ήταν η απάντηση του Γκούτσι στο BBC.

Η Ρετζιάνι συμφώνησε με την επιλογή της Lady Gaga να την υποδυθεί, ωστόσο αργότερα δήλωσε εκνευρισμένη γιατί η ηθοποιός δεν είχε το τακτ να την συναντήσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...