236
O Πέδρο Σάντσεθ στην πρωθυπουργική κατοικία, το Παλάθιο Μονκλόα, στη Μαδρίτη. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, η έδρα της κυβέρνησης δεν ενδείκνυται για... κομματική χρήση, | REUTERS/Sergio Perez

Πρόστιμο στον Σάντσεθ για παραβίαση του εκλογικού νόμου

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 13:00
O Πέδρο Σάντσεθ στην πρωθυπουργική κατοικία, το Παλάθιο Μονκλόα, στη Μαδρίτη. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, η έδρα της κυβέρνησης δεν ενδείκνυται για... κομματική χρήση,
|REUTERS/Sergio Perez

Πρόστιμο στον Σάντσεθ για παραβίαση του εκλογικού νόμου

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 13:00

To ποσό των 2.420 ευρώ υποχρεώθηκε να καταβάλει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ως αποζημίωση για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2019.

Το Λαϊκό Κόμμα (Partido Popular) είχε καταγγείλει τον Σάντσεθ στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή υποστηρίζοντας ότι παραβίασε την αρχή της ουδετερότητας του θεσμού που εκπροσωπούσε, παραχωρώντας συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι La Sexta από το Παλάτι Μονκλόα, την επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού, ενώ παράλληλα έκανε προεκλογική εκστρατεία.

Η εκλογική επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 500 ευρώ στον ισπανό πρωθυπουργό, το οποίο ο ίδιος εφεσίβαλε, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι προκάτοχοί του σε βάθος δεκαετιών, έδιναν συνεντεύξεις από την επίσημη κατοικία τους. «Το έκαναν ο Ραχόι, ο Θαπατέρο, ο Αζνάρ, ο Γκονζάλες», υποστήριξε σύμφωνα με την El Español. «Φαίνεται ότι η εκλογική επιτροπή αλλάζει τα κριτήριά της και τώρα πρέπει να ακολουθηθούν οι κανόνες». Ο Σάντσεθ ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν επέλεξε ο ίδιος την τοποθεσία ή το περιεχόμενο της συνέντευξης και ότι μόλις κατατέθηκε η καταγγελία, το link της συνέντευξης αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα του Παλατιού Μονκλόα.

Οι θέσεις του, ωστόσο, δεν έπεισαν τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου τα οποία μάλιστα αύξησαν το ύψος της αποζημίωσης προς το PP στα 2.420 ευρώ. To ίδιο ποσό καλείται να καταβάλει και η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Ισαβέλ Θελαά.

Επιπλέον ο Σάντσεθ υποχρεώθηκε να πληρώσει και 2.000 ευρώ ως δικαστικά τέλη.

Σύμφωνα με τις δύο ισπανικές εφημερίδες ο ισπανός πρωθυπουργός τακτοποίησε την εκκρεμότητα στις 27 του περασμένου μήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...