208
|

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε Αlpha και Νίκο Μάνεση για το βίντεο της «εισβολής στα σύνορα»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2020, 14:16

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε Αlpha και Νίκο Μάνεση για το βίντεο της «εισβολής στα σύνορα»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2020, 14:16

Mε πρόστιμο της τάξης των 30.000 ευρώ έκλεισε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η διαδικασία κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha για το fake ρεπορτάζ –με βίντεο– της εκπομπής «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», περί δήθεν εισβολής χιλιάδων μεταναστών στα σύνορα του Εβρου (περισσότερα εδώ).

Ο ίδιος ο παρουσιαστής της εκπομπής Νίκος Μάνεσης είχε θέσει στη διάθεση των ιθυνόντων του καναλιού την παραίτησή του, ζητώντας συγγνώμη (εδώ) για το βίντεο της κατάρρευσης των συνόρων και τον τρόπο που το παρουσίασε ζωντανά στον αέρα.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η προβολή του βίντεο από την εκπομπή του, ο Νίκος Μάνεσης καταλόγισε τάσεις  ανθρωποφαγίας σε συναδέλφους του:

«Μία μικρή μερίδα συναδέλφων βρήκε την ευκαιρία να χύσει τη χολή της. Προφανώς δεν τους αρκεί μία συγγνώμη. Να τους πω ότι η ανθρωποφαγία γίνεται μπούμερανγκ. Εγώ δεν έχω μάθει να δουλεύω υπό την σκέπην κομμάτων ή στα γραφεία Τύπου. Δουλεύω στην ελεύθερη αγορά και λάθη γίνονται. Κάνω λάθη, αναγνωρίζω λάθη, αναλαμβάνω την ευθύνη. Εθεσα την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Alpha και αναλαμβάνω όλο το βάρος των όποιων πιθανών κυρώσεων. Τι άλλο να κάνω; Χαρακίρι;», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Η απόφαση για το πρόστιμο των 30.000 ευρώ ελήφθη σε τηλεδιάσκεψη των μελών του ΕΣΡ (διαβάστε το σκεπτικό της εδώ).

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...