233
Μπλεξίματα για τον Ρονάλντο που βρίσκεται στη Ρωσία με την αποστολή της Πορτογαλίας |

Πρόστιμο €18,8 εκατ. και δύο χρόνια φυλακή (με αναστολή) στον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2018, 16:45
Μπλεξίματα για τον Ρονάλντο που βρίσκεται στη Ρωσία με την αποστολή της Πορτογαλίας
|

Πρόστιμο €18,8 εκατ. και δύο χρόνια φυλακή (με αναστολή) στον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2018, 16:45

Πέντε ώρες πριν από την πρεμιέρα του στο Μουντιάλ της Ρωσίας, κόντρα μάλιστα στην Ισπανία, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έμαθε ότι καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών για φοροδιαφυγή!

Ασφαλώς δεν θα βρεθεί πίσω από τα κάγκελα, καθώς σύμφωνα με την El Mundo Deportivo έγινε διακανονισμός με το υπουργείο Οικονομικών και θα καταβάλει στο ισπανικό Δημόσιο το ποσό των 18,8 εκατ. ευρώ.

O Ρονάλντο δεν είναι ο πρώτος που έχει μπλεξίματα με την ισπανική Εφορία· το καλοκαίρι του 2016 ήταν ο Λιονέλ Μέσι που είχε καταδικαστεί σε 21 μήνες φυλακή για φοροδιαφυγή και αδήλωτα εισοδήματα.

Είναι όμως αυτό το άτιμο το timing που κάπως περιπλέκει τα πράγματα. Η είδηση για την καταδίκη-συμβιβασμό του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης έγινε γνωστή, από ισπανική εφημερίδα, λίγες ώρες προτού παραταχθεί στο γήπεδο του Σότσι με την Εθνική Πορτογαλίας απέναντι στην Ισπανία στο ντέρμπι του Β’ Ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δόλος ή απλή σύμπτωση;

Σύμφωνα με την El Mundo Deportivo, ο Κριστιάνο θα αποφύγει τη φυλακή λόγω του λευκού ποινικού μητρώου και του εντίμου προτέρου βίου.

Οι παρανομίες του Ρονάλντο είχαν έρθει στο φως τον Δεκέμβριο του 2016 όταν είχε βρεθεί στο επίκεντρο ενός ευρύτερου σκανδάλου απόκρυψης εισοδημάτων 150 εκατ. ευρώ μέσα σε μια επταετία (2009-2016).  Ως «εγκέφαλος» εμφανιζόταν ο ατζέντης του, Ζόρζε Μέντες, ο οποίος είχε στήσει ένα δαιδαλώδες δίκτυο off-shore και τραπεζικών λογαριασμών βοηθώντας διάσημους πελάτες του να φοροδιαφεύγουν.

Ο Πορτογάλος είχε κατηγορηθεί ότι απέκρυψε εισοδήματα 14,7 εκατ. ευρώ στην τετραετία 2011-2014.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...