211
Οι γονείς του 16χρονου με τον δικηγόρο τους προσερχόμενοι στα δικαστήρια | INTIMEnews

Προσπάθεια συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ. κατήγγειλε ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 11:54
Οι γονείς του 16χρονου με τον δικηγόρο τους προσερχόμενοι στα δικαστήρια
|INTIMEnews

Προσπάθεια συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ. κατήγγειλε ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 11:54

Προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης του τραυματισμού του 16χρονου Ρομά από τις σφαίρες αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ καταλόγισε στην Ελληνική Αστυνομία ο δικηγόρος της οικογένειας του νεαρού, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα οι γονείς του παιδιού, συνοδεία του δικηγόρου, προσήλθαν στα δικαστήρια, στο γραφείο του α’ τακτικού ανακριτή, για να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας και  να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του αστυνομικού της Oμάδας ΔΙΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 32χρονου αστυνομικού που συνελήφθη για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

«Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί και να “μπει μέσα” γιατί πυροβόλησε έναν 16χρονο, που μεγάλωσα με τη φτώχεια μου. Ηταν το καλύτερο παιδί, αν  και έκανε αυτό που έκανε, δεν έπρεπε να πυροβολήσει», δήλωσε ο πατέρας του 16χρονου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας μίλησε και πάλι για «ευθεία βολή [από τον αστυνομικό] που βρίσκει τον Κώστα στο πίσω μέρος του κεφαλιού» και κατήγγειλε την ΕΛ.ΑΣ για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης.

Οσο για την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το αιματηρό επεισόδιο, σημείωσε ότι «το μόνο που αναφέρεται, είναι η προσπάθεια εμβολισμού [της μοτοσικλέτας της ΔΙΑΣ] και δεν αναφέρεται το γεγονός ότι το παιδί τραυματίστηκε συνεπεία του πυροβολισμού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...