188
Εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες αποχαιρέτησαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα | ΠΑΠΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ/ IntimeNews

Προσαγωγές (ή και συλλήψεις;) Βορειοηπειρωτών στο Αργυρόκαστρο

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2018, 19:49
Εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες αποχαιρέτησαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα
|ΠΑΠΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ/ IntimeNews

Προσαγωγές (ή και συλλήψεις;) Βορειοηπειρωτών στο Αργυρόκαστρο

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2018, 19:49

Στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου έχουν οδηγηθεί για ανάκριση από την αλβανική αστυνομία αρκετοί ομογενείς έπειτα από την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Οι τέσσερις επιβεβαιωμένες προσαγωγές αφορούν τους παρακάτω: τον πρόεδρο του κεντρικού συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπη Καραθάνο, το πρώην μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, Θωμά Στέφο, τον πρώην έπαρχο Ανω Δρόπολης, Χρήστο Ντούτση, και τον σύμβουλο του Δήμου Ηλιούπολης, Αντρέα Κούρτη. Οπως μετέδωσε ο Ant1, υπήρξε και προσαγωγή του γαμπρού του Κωνσταντίνου Κατσίφα που όμως έγινε κατόπιν παρεξήγησης και λίγα λεπτά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Σημειώνεται ότι μετά την κηδεία του 35χρονου ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του ομογενούς στον δρόμο Αργυροκάστρου – Κακαβιάς.

Προς το παρόν οι αρμόδιες αλβανικές υπηρεσίες δεν έχουν ενημερώσει αναφορικά με τους λόγους που έχουν προχωρήσει σε αυτές τις προσαγωγές.

Ωστόσο οι πληροφορίες επιμένουν ότι περισσότερα από 20 άτομα κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου. Μάλιστα το βράδυ ο πρόεδρος του Κόμματος Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλης Ντούλες, δήλωσε ότι δώδεκα είναι τα άτομα τα οποία έχουν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου. Κατά τον Ντούλε, όλοι έχουν προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων. Ο ίδιος ανέφερε ότι σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ώρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...