162
|

Προς υποχρεωτικό rapid test ή Green Pass για όλες τις μετακινήσεις με αεροπλάνα, πλοία και τρένα

Προς υποχρεωτικό rapid test ή Green Pass για όλες τις μετακινήσεις με αεροπλάνα, πλοία και τρένα

Πιο αυστηρές αναμένεται να γίνουν οι μετακινήσεις των πολιτών από νομό σε νομό με τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, προκειμένου να μην διασπαρεί ο κορονοϊός στο διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει την Πέμπτη, εισηγείται οι μετακινήσεις με αεροπλάνα, πλοία, τρένα και ΚΤΕΛ να γίνονται εντός της χώρας μόνο με Green Pass, rapid test ή PCR. Κάτι που μέχρι σήμερα ισχύει μόνο για τις μετακινήσεις προς τα νησιά.

Επιπλέον, δεν θα γίνεται αποδεκτό το self test σε μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Διευκρινίζεται ότι όταν κάποιος μετακινείται με το αυτοκίνητό του στην ηπειρωτική χώρα, δεν θα απαιτείται ούτε τεστ, ούτε βεβαίωση εμβολιασμού για μετακίνηση μεταξύ των νομών, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια πρόταση η οποία μπορεί σύμφωνα με τους ειδικούς να λειτουργήσει και ως μοχλός πίεσης για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πάντως, οι όποιες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα από τον yφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...