311
Λύση θα μπορούσε να είναι και η κατ' οίκον παράδοση για τις ανθοδέσμες | Facebook

Σταμπουλίδης: Ανοιχτά τα ανθοπωλεία το Σαββατοκύριακο

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 08:07
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/02/2021, 09:30
Λύση θα μπορούσε να είναι και η κατ' οίκον παράδοση για τις ανθοδέσμες
|Facebook

Σταμπουλίδης: Ανοιχτά τα ανθοπωλεία το Σαββατοκύριακο

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 08:07
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/02/2021, 09:30

Την κατ’ εξαίρεση λειτουργία των ανθοπωλείων για το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου (ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου) εισηγείται το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο κίνδυνος να χαθεί όλο το εμπόρευμα που έχει ήδη πληρωθεί ενόψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου –κατά την οποία παραδοσιακά τα ανθοπωλεία καταγράφουν τον μεγαλύτερο τζίρο– είναι ωστόσο υπαρκτός μετά την επιβολή του νέου ολικού lockdown.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, είπε το πρωί της Τετάρτης ότι παρά τη γενικευμένη απαγόρευση στην Αττική, τα ανθοπωλεία θα μείνουν ανοιχτά στις 13 και 14 Φεβρουαρίου, με ωράριο 09:00-17:00 και θα εξυπηρετούν με click away ή click in shop.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε ότι οι λαϊκές αγορές σε Αττική και Θεσσαλονίκη θα είναι ανοιχτές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η άσκηση και η βόλτα κατοικιδίου θα ισχύουν στην Αττική, με τη χρήση κωδικού 6, αλλά «εντός της γειτονιάς του καθενός και πάντα με τα πόδια».

Δεν θα επιτρέπεται, δηλαδή, η μετακίνηση με το αυτοκίνητο για άθληση σε χώρους μακριά από τον τόπο διαμονής.

Σημειώνεται ότι στις 12:00 μ.μ. ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο, Πέμπτη, στην Αττική.

Σε κάθε περίπτωση, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης κλείνουν στην Αττική σχολεία και καταστήματα – συμπεριλαμβανομένων κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής και βιβλιοπωλείων.

Ανοικτά θα μείνουν μόνο σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και πρατήρια καυσίμων.

Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει σήμερα στις 12.00 από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων Εμπορίου, Εσωτερικών, Εργασίας και τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Κατά πληροφορίες, αναμένεται να επανέλθει η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, με τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό εργαζομένων ανά υπηρεσία.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης αυστηροποίηση ελέγχων για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, αλλά και της υποχρεωτικής τηλεργασίας που ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα, όπου πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να μην εφαρμόζουν το μέτρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...