215
| Intime

Προς απελευθέρωση των μετακινήσεων μέσα στη χώρα – Τέλος και τα SMS

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2021, 23:31

Προς απελευθέρωση των μετακινήσεων μέσα στη χώρα – Τέλος και τα SMS

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2021, 23:31

Ελάχιστες ημέρες φαίνεται ότι απέχουμε από την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, η οποία περιλαμβάνεται στα επόμενα βήματα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ ανέφεραν τη Δευτέρα ότι οι μετακινήσεις από τον ένα νομό στον άλλο θα επιτραπούν ξανά από την Παρασκευή, μία μέρα νωρίτερα από το αναμενόμενο. Ωστόσο, φαίνεται ότι θα υπάρχει μια διαφοροποίηση ανάλογα με το αν θα γίνονται στην ηπειρωτική χώρα ή προς τα νησιά.

Στην πρώτη περίπτωση θα υπάρχει ισχυρή σύσταση –αλλά όχι υποχρέωση– για self test ή μοριακό τεστ πριν από το ταξίδι. Εναλλακτικά οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τις βεβαιώσεις εμβολιασμού.

Αντιθέτως για τα νησιά (είτε το ταξίδι γίνεται με πλοίο είτε με αεροπλάνο) ενδέχεται να είναι υποχρεωτικό το self test ή το τεστ PCR, που θα γίνεται 72 ώρες πριν από το ταξίδι. Και πάλι οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να προσκομίζουν το πιστοποιητικό.

Επιπλέον, μέσα στην εβδομάδα θα καταργηθεί και η υποχρέωση αποστολής sms για τις μετακινήσεις στο 13033 και για το εμπόριο στο 13032. Ταυτόχρονα καταργούνται το click inside και το click away και οι καταναλωτές θα προσέρχονται ελεύθερα στα καταστήματα – φυσικά με μάσκες.

Πάντως θα εξακολουθήσει να είναι σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, αν και το ωράριο κυκλοφορίας, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, θα παραταθεί κατά τουλάχιστον μία ώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...