208
| Intime

Προς απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα μετά τις 9 μ.μ.

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 11 Νοεμβρίου 2020, 17:45

Προς απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα μετά τις 9 μ.μ.

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 11 Νοεμβρίου 2020, 17:45

Νέα, πιο αυστηρά μέτρα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα και ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, ανακοινώνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στις 18:15, σε τηλεοπτικό μήνυμα που θα μεταδοθεί απευθείας από τη δημόσια τηλεόραση.

Καθώς η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι κρίσιμη και καθημερινά εισάγονται κατά μέσο όρο 320 άτομα με κορονοϊό στα νοσοκομεία ανά τη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς θα μιλήσει για νέα, πιο αυστηρά μέτρα, που θα εφαρμοστούν άμεσα και, μάλιστα για ολόκληρη τη χώρα.

Τα πιο σημαντικά από αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Σε αυτές τις ώρες δεν θα κυκλοφορούν παρά ελάχιστοι πολίτες και πάντα με την αποστολή SMS.

Ακόμα ένα μέτρo που θα ανακοινωθεί είναι η περαιτέρω μείωση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας και η επέκταση της τηλεργασίας. Το μέτρο θα αφορά τόσο τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα.

Μέτρο για καθολικό λουκέτο στα σχολεία (δημοτικά, νηπιαγωγεία και μονάδες ειδικής αγωγής) συζητείται ως γνωστόν για τη Θεσσαλονίκη, αλλά μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν είχε ληφθεί οριστική απόφαση.

Ως γνωστόν, η Θεσσαλονίκη μετρά περισσότερα από 5.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού μέσα στον Νοέμβριο και ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για θετικότητα 32% στην πόλη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...