469
Ταξί στους δρόμους της Αθήνας | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γυρίζει το τιμόνι η κυβέρνηση στο θέμα των ταξί και της TaxiBeat;

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2017, 15:30
Ταξί στους δρόμους της Αθήνας
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γυρίζει το τιμόνι η κυβέρνηση στο θέμα των ταξί και της TaxiBeat;

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2017, 15:30

Το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των ταξί το οποίο διέρρευσε και αφορά εταιρίες όπως η Beat (η πρώην TaxiBeat) δεν είναι το τελικό, είπε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στον ιδρυτή της επιχείρησης Νίκο Δρανδάκη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο ίδιος ο κ. Δρανδάκης, ο οποίος περιγράφει μια πιθανή μεταστροφή, αν όχι της πολιτικής, σίγουρα της τακτικής του υπουργείου στο θέμα της πολυσυζητημένης «ρύθμισης» της αγοράς των ταξί.

Σε ανάρτησή του στο Facebook την Τρίτη, ο κ. Δρανδάκης ανέφερε ότι τελικά κατάφερε να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον υπουργό κ. Σπίρτζη μόλις την περασμένη Παρασκευή, «παρ’όλη την άρνηση του υπουργού Μεταφορών να μας συναντήσει τις προηγούμενες εβδομάδες». Προφανώς ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος έως τώρα συνομιλούσε μόνο με τον «γαλάζιο» συνδικαλιστή των ταξί Θύμιο Λυμπερόπουλο για το θέμα, κάμφθηκε από την κατακραυγή στα ΜΜΕ και στα social media, τη συλλογή δεκάδων χιλιάδων υπογραφών αλλά και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Δρανδάκη, στην επικοινωνία τους, ο υπουργός τού ανέφερε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η επεξεργασία του νομοσχεδίου.

Ο κ. Σπίρτζης φέρεται να πρόσθεσε ότι, όταν η συγγραφή του νομοσχεδίου ολοκληρωθεί, θα έχει την ευκαιρία να το δει και να διατυπώσει τις απόψεις της εταιρείας πολύ πριν αυτό προωθηθεί στη Βουλή, γράφει σχετικά ο κ. Δρανδάκης.

«Αυτή είναι μια εξέλιξη που μας ικανοποιεί και πιστεύω ότι από τη στιγμή που θα ξεκινήσει αυτός ο διάλογος για την ουσία του νομοσχεδίου, θα βρούμε μια κοινή συνισταμένη και όλα θα πάνε καλά. Παρόλα αυτά, παραμένουμε σε επιφυλακή», καταλήγει, ενώ ευχαριστεί και όλους όσους συμπαραστάθηκαν στην εταιρεία.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΌλοι θα γνωρίζετε ίσως ότι η καμπάνια μας για τον φημολογούμενο νόμο έφτασε σχεδόν…

Geplaatst door Nick Drandakis op Dinsdag 3 oktober 2017

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Όλοι θα γνωρίζετε ίσως ότι η καμπάνια μας για τον φημολογούμενο νόμο έφτασε σχεδόν στον αριθμό των 50 χιλιάδων υποστηρικτών και οι πολίτες έδωσαν ένα ισχυρό στίγμα για το τι πιστεύουν σχετικά με την συζητούμενη ρύθμιση της αγοράς του The BEAT App.

Από τη μεριά μου, και εκ μέρους ΟΛΩΝ όσων εργαζόμαστε στο Beat θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συγκλονιστική συμπαράσταση: Media, δημοσιογράφους, πολιτικούς φορείς και προσωπικότητες, και κυρίως τους δεκάδες χιλιάδες απλούς πολίτες που απλόχερα μας χάρισαν την υποστήριξη τους. Για αυτή την υποστήριξη που λάβαμε, νομίζω ότι οφείλω και μια ενημέρωση για τις εξελίξεις, ώστε να είμαστε διάφανοι με όλους.

Παρ’όλη την άρνηση του υπουργού Μεταφορών να μας συναντήσει τις προηγούμενες εβδομάδες, τελικά έγινε εφικτό την περασμένη Παρασκευή αργά να συνομιλήσω μαζί του τηλεφωνικά. Το αποτέλεσμα της συνομιλίας μας ήταν μια δέσμευση του υπουργού ότι το νομοσχέδιο που διέρρευσε δεν είναι αυτό που επεξεργάζονται, και ότι όταν η συγγραφή του νομοσχεδίου ολοκληρωθεί θα έχω την ευκαιρία να το δω και να διατυπώσω τις απόψεις της εταιρείας πολύ πριν αυτό προωθηθεί στη Βουλή.

Αυτή είναι μια εξέλιξη που μας ικανοποιεί και πιστεύω ότι από τη στιγμή που θα ξεκινήσει αυτός ο διάλογος για την ουσία του νομοσχεδίου, θα βρούμε μια κοινή συνισταμένη και όλα θα πάνε καλά. Παρόλα αυτά, παραμένουμε σε επιφυλακή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...