760
H 21χρονη σήμερα Αμαλία προσέρχεται στο δικαστήριο | Φωτογραφία αρχείου | sooc

Προπονητής ιστιοπλοΐας: Ποινή κάθειρξης 13 ετών για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2022, 19:43
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/6/2022, 22:15
H 21χρονη σήμερα Αμαλία προσέρχεται στο δικαστήριο
|Φωτογραφία αρχείου | sooc

Προπονητής ιστιοπλοΐας: Ποινή κάθειρξης 13 ετών για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2022, 19:43
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/6/2022, 22:15

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε την Τετάρτη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας που κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια σε βάρος αθλήτριας του πριν δέκα χρόνια.

Ομως, όσον αφορά την κατηγορία του βιασμού που αποδόθηκε στον 39χρονο κατηγορούμενο, τέσσερα μέλη του δικαστηρίου ψήφισαν υπέρ της απαλλαγής του για το αδίκημα αυτό, με μειοψηφίσαντες τον πρόεδρο, μία σύνεδρο και έναν ένορκο που έκριναν ότι πρέπει να κηρυχθεί ένοχος και για βιασμό, όπως έγινε γνωστό.

Οι τέσσερις δικαστές που έκριναν την απόφαση δεν υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει την ενοχή του προπονητή και για τις δύο κατηγορίες που τον βαρύνουν, ζητώντας μόνο την απαλλαγή του για αποπλάνηση της ανήλικης αθλήτριας, λόγω της απορρόφησης της πράξης από το βαρύτερο αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Επισημαίνεται πως ο κατηγορούμενος θα επιστρέψει στην φυλακή, καθώς το δικαστήριο, ακολουθώντας την ανάλογη εισαγγελική πρόταση, αρνήθηκε την χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση.

Λίγο νωρίτερα οι δικαστές ομόφωνα απέρριψαν το αίτημα του 39χρονου για την αναγνώριση ελαφρυντικών, αρνούμενοι και την εισαγγελική πρόταση που εισηγήθηκε να αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη κρίνοντας πως ο προπονητής έχει στοιχεία από τα οποία προκύπτει θετική μεταστροφή του χαρακτήρα του, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό το δικαστήριο δεν θα πρέπει να αναγνωρίσει στον προπονητή ούτε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας, ούτε του πρότερου σύννομου βίου, όπως αιτήθηκε ο καταδικασθείς. Οπως ανέφερε ο ίδιος, «ο κατηγορούμενος διατήρησε για κάποιους μήνες επαφές με ένα 11χρονο παιδί» κάτι που συνιστά «εκτροπή από την κανονικότητα των κοινωνικών σχέσεων και συνιστά αξιόποινη συμπεριφορά» και επομένως «δεν τίθεται θέμα σύννομου βίου».

Αντίστοιχα, για την ειλικρινή μεταμέλεια, ο εισαγγελέας επεσήμανε πως «η ομολογία για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκου δεν αρκεί για να στοιχειοθετηθεί το συγκεκριμένο ελαφρυντικό».

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου προκάλεσε έντονη συγκίνηση στην μητέρα της 21 ετών σήμερα αθλήτριας, της Αμαλίας, η οποία ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της.

Μπεκατώρου: Μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα

Μετά την απόφαση-χάδι για τον κατηγορούμενο, η Σοφία Μπεκατώρου ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram, στο οποίο την σχολίαζε, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι. Δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία μας, αλλά οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν. Η απόφαση δεν αλλάζει την αλήθεια σου.

Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και μια μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Το γεγονός όμως ότι ο εισαγγελέας, ο πρόεδρος της αίθουσας, οι αρχαιότεροι των δικαστών κι ένας ένορκος έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο, τουλάχιστον δίνει μια ελπίδα ότι, αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε, θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να καταφέρουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που δεν μένουμε στο θέαμα, αλλά βλέπουμε την ουσία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...