298
Το London Eye στα χρώματα που παρέπεμπαν στη σημαία της ΕΕ | EPA/PETE MACLAINE

Προπαγάνδα υπέρ της ΕΕ είδαν στα πυροτεχνήματα του Σαντίκ Καν οι υπέρμαχοι του Brexit

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2019, 11:51
Το London Eye στα χρώματα που παρέπεμπαν στη σημαία της ΕΕ
| EPA/PETE MACLAINE

Προπαγάνδα υπέρ της ΕΕ είδαν στα πυροτεχνήματα του Σαντίκ Καν οι υπέρμαχοι του Brexit

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2019, 11:51

Yπουλα μηνύματα κατά του Brexit φαίνεται ότι βλέπουν παντού οι υπέρμαχοι της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, οι οποίοι αυτή τη φορά τα έβαλαν με το σόου πυροτεχνημάτων στο Λονδίνο για την έλευση του νέου έτους.

Στο στόχαστρο μπήκε ο δήμαρχος της πόλης – και υποστηρικτής της παραμονής στην ΕΕ – Σαντίκ Καν που οργάνωσε το θέαμα.

Με το γύρισμα του χρόνου, το London Eye, η τεράστια ρόδα λούνα παρκ που είναι στις όχθες του Τάμεση, στο κέντρο της πρωτεύουσας, βάφτηκε μπλε και χρυσή, στα χρώματα της σημαίας της ΕΕ. Το μήνυμα ήταν ότι το Λονδίνο πρέπει να μείνει μια εξωστρεφής πόλη.

Για να γίνει σαφέστερο το μήνυμα, εμφανίστηκαν σε φωτεινή ένδειξη οι λέξεις «Το Λονδίνο είναι ανοιχτό» σε επτά ευρωπαϊκές γλώσσες. Είναι μια φράση που χρησιμοποιεί συχνά ο δήμαρχος της πόλης. «Είμαστε μία από τις σπουδαιότερες πόλεις στον κόσμο και ένας από τους λόγους είναι η συνεισφορά από τους Ευρωπαίους», είχε πει λίγο νωρίτερα ο προερχόμενος από τους Εργατικούς Καν.

Η εικόνα μάλλον έφερε αποπληξία σε όσους θέλουν την έξοδο από την ΕΕ, όπως γράφει σκωπτικά ο Guardian.

Βουλευτής των Συντηρητικών έκανε λόγο ακόμη και για «προδοσία της δημοκρατίας» όπως και για «πολύ χαμηλής ποιότητας κίνηση που πολιτικοποίησε ένα διεθνές γεγονός».

Μια μάλλον προκλητική αναλογία χρησιμοποίησε άλλος ένας βουλευτής που μεταπήδησε από τους Συντηρητικούς στο UKIP: «Θα αναρτούσαμε τη σημαία της Αργεντινής κατά τη διάρκεια του πολέμου στα Φόκλαντ;»

Ο Χαν, που σχεδιάζει να είναι εκ νέου υποψήφιος για τη δημαρχία το 2020, έχει ζητήσει να υπάρξει ειδική συμφωνία για το Λονδίνο στο πλαίσιο της εξόδου της χώρας από την ΕΕ ώστε να προστατευτεί η συνεισφορά της πόλης, ο πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών της ΕΕ που κατοικούν σε αυτή και το χρηματοπιστωτικό κέντρο του City. Με το ενδεχόμενο της άτακτης εξόδου να είναι πολύ ισχυρό, μια τέτοια συμφωνία φαντάζει απίθανη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...