377
Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι | REUTERS/Leonhard Foeger

Προκλητικός ξανά ο Σαλβίνι, παρομοίασε τους αφρικανούς μετανάστες με σκλάβους

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2018, 15:03
Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι
|REUTERS/Leonhard Foeger

Προκλητικός ξανά ο Σαλβίνι, παρομοίασε τους αφρικανούς μετανάστες με σκλάβους

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2018, 15:03

Στα άκρα έφτασε με τις δηλώσεις του για άλλη μια φορά ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και ηγέτης της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι, που παρομοίασε τους αφρικανούς μετανάστες με σκλάβους.

Η δήλωση έγινε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια μιας ευρωπαϊκής συνάντησης, προκαλώντας την οργισμένη απάντηση του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου. Δεν διστάζει δηλαδή – και το δείχνει κιόλας με κάθε ευκαιρία – να μεταφέρει την ρητορική του και εκτός Ιταλίας.

Ο Σαλβίνι πήρε τον λόγο στη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης στο πλαίσιο διάσκεψης για τη μετανάστευση και την ασφάλεια με οικοδεσπότη την Αυστρία, η οποία προεδρεύει της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο.

«Άκουσα κάποιον να λέει πως χρειαζόμαστε τη μετανάστευση επειδή ο πληθυσμός γερνάει. Βλέπω τα πράγματα εντελώς διαφορετικά», είπε ο Σαλβίνι κατά τη συνεδρίαση σε σχόλια που βιντεοσκοπήθηκαν και αναρτήθηκαν στο προφίλ του στο Facebook.

SALVINI ASFALTA IL MINISTRO LUSSEMBURGHESE A VIENNA

Paragona i nostri nonni emigrati ai clandestini che sbarcano oggi, vuole più immigrati in Europa e conclude urlando: “Merda”. Ma in Lussemburgo, paradiso fiscale che non può dare lezioni all’Italia, non hanno nessuno di più normale che faccia il Ministro???

Geplaatst door Matteo Salvini op Vrijdag 14 september 2018

 

«Πληρώνομαι από τους πολίτες για να βοηθήσω τους νέους μας να αρχίσουν να κάνουν και πάλι παιδιά, όπως έκαναν πριν από λίγα χρόνια, και όχι για να ξεριζώσω τον ανθό της αφρικανικής νεολαίας για να αντικαταστήσει Ευρωπαίους που δεν κάνουν πια παιδιά…

» Ίσως στο Λουξεμβούργο να υπάρχει αυτή η ανάγκη, στην Ιταλία υπάρχει η ανάγκη να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν παιδιά, όχι να έχουμε νέους σκλάβους για να αντικαταστήσουν τα παιδιά που δεν κάνουμε».

Καθώς τα σχόλια μεταφράζονταν από τους διερμηνείς, ο σοσιαλιστής υπουργός Εξωτερικών και Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου Ζαν Aσελμπορν, ο οποίος καθόταν σε απόσταση λίγων θέσεων από τον Σαλβίνι και ήταν φανερό πως θύμωνε καθώς ο Σαλβίνι μιλούσε, τελικά διέκοψε τον Ιταλό λέγοντας αγανακτισμένος στα γαλλικά «Allez, allez, allez» («αρκετά!») για να επισημάνει ότι ο συνάδελφός του το πήγε πολύ μακριά.

«Στο Λουξεμβούργο είχαμε χιλιάδες ιταλούς. Ήρθαν ως μετανάστες και εργάσθηκαν στο Λουξεμβούργο ώστε να μπορείτε εσείς στην Ιταλία να έχετε χρήματα για να πληρώσετε για τα παιδιά σας», είπε στα γαλλικά ο Ασελμπορν και τελείωσε την παρέμβασή του λέγοντας «Merde alors!» («διάολε!»).

Ο Άσελμπορν αναφερόταν στις δεκαετίες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δέχθηκαν μετανάστες εργάτες για να καλύψουν τη ζήτηση για εργατικό δυναμικό στη διάρκεια μιας παρατεταμένης οικονομικής άνθησης.

Σε μια άλλη εξέλιξη ο Σαλβίνι διέψευσε σε δηλώσεις του την Παρασκευή ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με τη Γερμανία για την επιστροφή των μεταναστών που έχουν ήδη ζητήσει άσυλο στην Ιταλία. Προσέθεσε ότι θέλει περισσότερες παραχωρήσεις από το Βερολίνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News