183
Ο Ερντογάν απείλησε πως η Τουρκία δεν θα διαστάσει να παρέμβει και πάλι όπου και όποτε χρειαστεί... | Reuters

Προκλητικός Ερντογάν: «Αν χρειαστεί, θα επέμβουμε ξανά στην Κύπρο»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2019, 16:34
Ο Ερντογάν απείλησε πως η Τουρκία δεν θα διαστάσει να παρέμβει και πάλι όπου και όποτε χρειαστεί...
|Reuters

Προκλητικός Ερντογάν: «Αν χρειαστεί, θα επέμβουμε ξανά στην Κύπρο»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2019, 16:34

Με απειλές για νέο «Αττίλα» επανέρχεται στο θέμα των φυσικών κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα της επετείου για τα 45 χρόνια από την τουρκική εισβολή που οδήγησε στη διχοτόμηση της Κύπρου.

Ο τούρκος πρόεδρος, σε μήνυμα προς τον τουρκικό λαό με αφορμή την μαύρη επέτειο για την Κυπριακή Δημοκρατία, που στην Αγκυρα μνημονεύουν ως ημέρα «ειρηνευτικής επιχείρησης της Τουρκίας στην Κύπρο», διεμήνυσε πως «όσοι ονειρεύονται να αλλάξει το γεγονός πως οι Τουρκοκύπριοι είναι κομμάτι του τουρκικού Εθνους θα συνειδητοποιήσουν πως ματαιοπονούν».

Συνεχίζοντας το μήνυμά του ο κ. Ερντογάν απείλησε πως η Τουρκία δεν θα διαστάσει να παρέμβει και πάλι, όπως το έκανε πριν από 45 χρόνια, προκειμένου, όπως υποστήριξε, να διασφαλίσει την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων οποτεδήποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.

Και σημείωσε πως, τόσο η Τουρκία, όσο και το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος  θα αντιταχθούν στις προσπάθειες των Ελληνοκυπρίων να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού.

Παρά τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας από την ΕΕ, η Αγκυρα δείχνει διατεθειμένη να συνεχίσει την ίδια επιθετική γραμμή, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ, ετοιμάζοντας την αποστολή ενός τέταρτου ερευνητικού πλοίου -του Oruc Reis- στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...