314
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή του | ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παρέμβαση Ντογιάκου και «απολογία» Τσιάρα για την παραγραφή της υπόθεσης Siemens

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 12:22
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή του
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παρέμβαση Ντογιάκου και «απολογία» Τσιάρα για την παραγραφή της υπόθεσης Siemens

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 12:22

Tην άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία κρίθηκε ότι στην υπόθεση σκανδάλου της Siemens μεγάλος αριθμός των επιμέρους αξιοποίνων πράξεων έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διενεργήσει προσωπικά προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εάν πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens, συνετέλεσαν ουσιαστικά στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων, με δικές τους ποινικού χαρακτήρα ενέργειες ή παραλείψεις.

Οπως ανέφερε η «Καθημερινή», η εισαγγελική έρευνα θα περιλάβει τους πάντες, όσους κατά καιρούς αναμείχθηκαν στη μακρά διαδρομή της υπόθεσης με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, και θα εστιαστεί στο ποιοι και γιατί καθυστέρησαν, ώστε όλοι οι κατηγορούμενοι να απαλλαγούν διά της παραγραφής.

Στην εισαγγελική παραγγελία προβλέπεται η διερεύνηση «πράξεων ή παραλείψεων, ποινικού χαρακτήρα, προσώπων που με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης και συνετέλεσαν ουσιαστικά στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων».

Τσιάρας: Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων η Δικαιοσύνη

Εν τω μεταξύ, o υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ανέφερε την Τετάρτη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real FM, ότι «δεν δικαιολογείται και είναι απογοητευτικό να παραγράφονται υποθέσεις λόγω καθυστέρησης στην απονομή δικαιοσύνης», τονίζοντας ότι η Δικαιοσύνη, πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Προσπερνώντας το ολίγον γελοίο του πράγματος, ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης να περιγράφει ως απογοητευτική τη λειτουργία της απονομής Δικαιοσύνης για την oποία είναι υπεύθυνος,  ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι «υπάρχει -με βάση τον κανονισμό- ως τελευταία δυνατότητα, ο ίδιος ο υπουργός να ζητήσει την εξέλιξη μιας συγκεκριμένης διαδικασίας αλλά νωρίτερα υπάρχουν πολλά βήματα που αφορούν στην ίδια τη Δικαιοσύνη. Αυτά θα αναμένουμε και από εκεί και πέρα θα δούμε την όποια εξέλιξη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...