314
O ιατροδικαστής Μπουζιάνης κατά την εμφάνισή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, όπου είχε κάνει λόγο για πρωτοφανή κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία, αναφερόμενος στην περίπτωση του 11μηνου βρέφους από τη Συρία | YouTube/ANT1/CreativeProtagon

Προκαταρκτική για τον «βιαστικό» ιατροδικαστή στην υπόθεση του βρέφους από τη Συρία

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2020, 14:52
O ιατροδικαστής Μπουζιάνης κατά την εμφάνισή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, όπου είχε κάνει λόγο για πρωτοφανή κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία, αναφερόμενος στην περίπτωση του 11μηνου βρέφους από τη Συρία
|YouTube/ANT1/CreativeProtagon

Προκαταρκτική για τον «βιαστικό» ιατροδικαστή στην υπόθεση του βρέφους από τη Συρία

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2020, 14:52

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 125 του ν. 3528/2007, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νικόλαο Καρακούκη, προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος από τον ιατροδικαστή Σ. Μπουζιάνη στην υπόθεση του θανόντος 11 μηνών βρέφους από τη Συρία.

Πρόκειται, υπενθυμίζεται, για τον ιατροδικαστή που έκανε στο βρέφος τη νεκροψία-νεκροτομή και ο οποίος σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 (δείτε τες κάτω) είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ότι πρώτη φορά έβλεπε «μία τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία».

 

«Να βγει ο Μπουζιάνης και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Αν το κάνει, θα σταματήσουμε, αλλιώς θα τον αποτελειώσουμε με τα εφόδια που μας δίνει ο νόμος», τόνισε από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας των σύρων προσφύγων, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό την Τετάρτη.

Ο πατέρας του παιδιού είπε με τη σειρά του ότι δόξασε τον Θεό που έλαμψε η αλήθεια, κάνοντας λόγο για «διπλό χτύπημα» για τον ίδιο και την οικογένειά του.

«Το πρώτο και κυριότερο, ότι έχασα το κοριτσάκι μου, και το δεύτερο, ότι πήγαν να με κατηγορήσουν ότι ήμουν ο βιαστής του παιδιού. Εγώ συνεργάστηκα με τις αρχές σε όλα τα επίπεδα. Ο,τι με ρώτησαν, τους απάντησα», δήλωσε ο πατέρας διά του δικηγόρου του.

Για «τραγικό σφάλμα» στους χειρισμούς της υπόθεσης έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, υπογραμμίζοντας ότι «δεν τηρήθηκαν οι κανόνες, δηλαδή το πρωτόκολλο της ιατροδικαστικής επιστήμης».

«Δεν γνωρίζω γιατί συνέβη αυτό. Μου έκανε και εμένα εντύπωση το τόσο βιαστικό πρώτο πόρισμα, γιατί έτσι στιγματίζεται μια οικογένεια», παρατήρησε, ενώ για το ενδεχόμενο πειθαρχικών κυρώσεων, απάντησε πως «είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ανήκουν στο υπ. Δικαιοσύνης και προφανώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος για το τραγικό σφάλμα που έκαναν. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οποιαδήποτε πειθαρχικής τιμωρίας, αυτό θα το αποφασίσει η υπηρεσία τους».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...