215
Ο 35χρονος υπέκυψε την Τρίτη του Πάσχα στην Εντατική του «Αγιος Δημήτριος» | Facebook

Προκαταρκτική για τον θάνατο του 35χρονου ξυλουργού στη Θεσσαλονίκη από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 15:11
Ο 35χρονος υπέκυψε την Τρίτη του Πάσχα στην Εντατική του «Αγιος Δημήτριος»
|Facebook

Προκαταρκτική για τον θάνατο του 35χρονου ξυλουργού στη Θεσσαλονίκη από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 15:11

Προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ποινικές ευθύνες αναφορικά με τον θάνατο του 35χρονου Μουσταφά, τον περασμένο μήνα, στη Θεσσαλονίκη (εδώ), διενεργείται ύστερα από εισαγγελική παραγγελία.

Ο 35χρονος ξυλουργός, πατέρας ενός κοριτσιού 18 μηνών, νοσηλευόταν από το Μ. Σάββατο στην Εντατική του νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος» και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε την Τρίτη του Πάσχα. Καταγράφηκε ως το νεότερο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανου Ζαρκαντζιά προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιώργο Νούλη, διενεργείται έρευνα προκειμένου  να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του 35χρονου και οι συνθήκες νοσηλείας του στο νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος».

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στο πλαίσιο της έρευνας, που σε πρώτη φάση θα ανατεθεί σε πταισματοδίκη, αναμένεται να αναζητηθούν το ιστορικό νοσηλείας του 35χρονου και το πιστοποιητικό θανάτου, ενώ αναμένεται να κληθούν για κατάθεση και οι οικείοι του.

Αφού συγκεντρωθεί το υλικό και ληφθούν οι καταθέσεις από πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος, το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί ιατρική πραγματογνωμοσύνη από επιδημιολόγο ή λοιμωξιολόγο.

Κατά τις ίδιες πηγές, τα ευρήματα της προκαταρκτικής εξέτασης θα εκτιμηθούν στη συνέχεια από την εισαγγελική Αρχή για το εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες από αμέλεια, συνδεόμενες με ιατρικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στην περίπτωση του 35χρονου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...