336
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Προειδοποίηση Χρυσοχοΐδη: «Θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους εμποδίζουν τους μετανάστες»

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2020, 14:07
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Προειδοποίηση Χρυσοχοΐδη: «Θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους εμποδίζουν τους μετανάστες»

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2020, 14:07

Αυστηρό μήνυμα σε όσους παρακινούν και κινητοποιούν αιτούντες άσυλο να μην προσέλθουν στη νέα δομή που κατασκευάζεται στο Καρά Τεπέ μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που βρίσκεται στη Λέσβο.

«Θέλω να τους πω ότι η Ελληνική Δημοκρατία είναι πολύ ισχυρή και δεν θα ανεχθούμε το παραμικρό, τους προειδοποιώ ότι θα υπάρξουν κυρώσεις και συνέπειες και τους καλώ να εγκαταλείψουν αυτές τις προσπάθειες», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Η δήλωση, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι μια έμμεση επιβεβαίωση πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας ότι ομάδα Αφγανών, κυρίως παραβατικών, εμποδίζουν πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στον δρόμο, να πάνε στη νέα δομή, θεωρώντας ότι έτσι θα πετύχουν ομαδική αναχώρηση από τη Λέσβο.

Στο νησί, όπως είπε ακόμη ο κ. Χρυσοχοΐδης, βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσουν τη ζωή και την ασφάλεια τόσο των κατοίκων της, όπως είπε, «βασανισμένης Λέσβου» όσο και τη ζωή και την ασφάλεια των χιλιάδων αιτούντων άσυλο που βρίσκονται στο δρόμο οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Στη νέα δομή, όπως είπε ο υπουργός, οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι εξαιρετικές και κάλεσε τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο να προσέλθουν να εξεταστούν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ για Covid-19 και στη συνέχεια να εγκατασταθούν στη νέα δομή.

Εν τω μεταξύ, επτά πρόσφυγες και μετανάστες από τους 300 που εξετάστηκαν το Σάββατο κατά την είσοδο τους στον νέο καταυλισμό στο Καρά Τεπέ, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Δύο από αυτούς ανήκουν στους 35 που είχαν βρεθεί θετικοί κατά τον υγειονομικό έλεγχο πριν από το κάψιμο του ΚΥΤ της Μόριας.

Στο σύνολό τους τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί στον Καρά Τεπέ.

Οι εισερχόμενοι στη νέα δομή, όλοι τους μέλη οικογενειών και ανήκοντες σε ευάλωτες ομάδες, αρχικά καταγράφονται. Στη συνέχεια, οδηγούνται στο ιατρείο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Unicef, όπου και εξετάζονται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αν πάσχουν από τη νόσο του κορονοϊού. Το αποτέλεσμα της εξέτασης βγαίνει σε περίπου 15 λεπτά. Τέλος οδηγούνται σε σκηνές, οι οποίες έχουν οριοθετηθεί κατά «γειτονιές εθνικοτήτων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...