473
|

Προειδοποίηση για νέα επιδείνωση του καιρού το Σάββατο – θα βρέχει στον Μαραθώνιο;

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2019, 13:47

Προειδοποίηση για νέα επιδείνωση του καιρού το Σάββατο – θα βρέχει στον Μαραθώνιο;

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2019, 13:47

Για νέο κύμα κακοκαιρίας το Σάββατο, με έντονες βροχοπτώσεις και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά της χώρας, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ενώ βροχές θα πέσουν και στην Αττική, την Κυριακή – ημέρα διεξαγωγής του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου (δείτε την εξέλιξη του καιρού όπως την παρουσίασε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ).

Ακολουθεί αναλυτικά η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από το Σάββατο 9/11 έως και την Τετάρτη 13/11.

ΣΑΒΒΑΤΟ 09-11-2019

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10-11-2019

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, και στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11-11-2019

Στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση στο Ιόνιο από το βράδυ στα 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 12-11-2019

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους, στα ανατολικά ηπειρωτικά πιο πυκνές.

Από το απόγευμα στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13-11-2019

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά σταδιακά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά νότιοι 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...