239
Η Ανγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ | REUTERS/POOL/Ronen Zvulun

Προειδοποιήσεις Μέρκελ από το Ισραήλ για την άνοδο του αντισημιτισμού στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2021, 19:00
Η Ανγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ
|REUTERS/POOL/Ronen Zvulun

Προειδοποιήσεις Μέρκελ από το Ισραήλ για την άνοδο του αντισημιτισμού στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2021, 19:00

Αποχαιρετισμός σε ένα στενό σύμμαχο για την Ανγκελα Μέρκελ, η οποία σε ένα από τα τελευταία ταξίδια της με την ιδιότητα της καγκελαρίου, πριν από αυτό στην Τουρκία, επισκέφτηκε το Ισραήλ

Επί των ημερών της, το Ισραήλ έγινε ένας σταθερός σύμμαχος με πολυσχιδείς οικονομικές σχέσεις (η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος στην Ευρώπη για το Ισραήλ), που φτάνουν ως τον τομέα της άμυνας και την κατασκευή υποβρυχίων και πολεμικών πλοίων.

Η απερχόμενη καγκελάριος εμφανίστηκε βέβαιη προς τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ ότι η παραδοσιακά καλή σχέση θα συνεχιστεί με τον διάδοχό της.

Επέστησε πάντως την προσοχή σε ένα ανησυχητικό φαινόμενο, την άνοδο του αντισημιτισμού στη Γερμανία, τον οποίο δεσμεύτηκε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο Βερολίνο θα καταπολεμά με κάθε τρόπο.

Παρά ταύτα, όπως σημειώνει το Euronews, οι πολιτικές διαφορές ανάμεσα στα πρόσωπα και τις πολιτικές που υπερασπίζονται παραμένουν. Η Μέρκελ, μεταξύ άλλων, τάσσεται υπέρ της λύσης των δύο κρατών για το Παλαιστινιακό (αυτό είναι και θέση της ΕΕ), την οποία απορρίπτει ο Μπένετ.

Επιπλέον είναι υπέρ της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν, για τη σύναψη της οποία η Γερμανία είχε κεντρικό ρόλο. Ο Μπένετ, αντιθέτως, θεωρεί ότι είναι λανθασμένη αυτή η πολιτική κατευνασμού του Ιράν.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της συμφωνίας για τα πυρηνικά, επισήμανε την Κυριακή η Μέρκελ και πρόσθεσε ότι κάθε ημέρα που περνάει χωρίς να απαντά η Τεχεράνη στα αμερικανικά διαβήματα, θα έχει ως αποτέλεσμα το Ιράν να εμπλουτίζει περισσότερο ουράνιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...